0204 Sokak

Merhaba ve hoşgeldiniz.

Yer yer keyif veren bir hikaye olsa da ağırlıkla yaşanmışlık kokan hüzünlü bir hikayeydi. Bugün aldığım ölüme dair bir haber üzerine öykünüzü okumak, ölümün zamansızlığını, yaşamanınsa maalesef şansa bağlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Öykünüzün okurunuza vermeye çalıştığı duygu bana geçti diyebilirim.

Biçimsel olarak kendimce değerlendirme yapacak olursam da şunları söyleyebilirim:

  • Genel anlamda birçok yerde -de, -da bağlaçları bitişik yazılmış. Bu konuya bazı yazarlar ve okurlar çok dikkat ederler haber vereyim yeri gelmişken :slight_smile:

  • Öykünüzün bahtsız karakteri Begüm, bazı yerlerde Begün, hatta bir yerde de Bengü olmuş.

  • “ Mendebur babaannem her şeyi biliyordu, ama parayı geç verince, bu sefer yetişememiştim onu kapıda yakalamaya.” Babaannenin parayı geç verdiği, bu bölümün az yukarısındaki bölümde vurgulansa daha iyi olabilirdi. Çünkü bu haliyle babaanne geciktirecek bir şeyler yapmamış sanki. Ha ağır ağır kalkıp gizli zulasından almaya gitmişse parayı ve bu yüzden Begüm’e yetişemediyse bilemem :slight_smile:

  • “Azgın teke” orta yaşlı erkekler için kullanılan bir tabirdir. Biri babaanneye bunu söylemeli. Orta yaşlı biri olarak dikkatimi çekti. Azgınlık konusuna girmeyelim ama :slight_smile:

  • “Çaylık bir şeyler” “Çayın yanına bir şeyler” olarak kullanılsa sanki daha bizden bir tabir olurdu ama yöresel bir kullanımsa lütfen beni bilgilendirin.

  • Yıldız kayması bölümünde tam dört defa yıldız kaydırmışsınız. Son yıldız da ısmarlama kaymış sanki. Biraz sürprizli olsa daha güzel olurdu kanaatindeyim.

Yazım diliniz sade olsa da fark ettiğim yukarıda bahsettiğim ve bahsetmediğim sebeplerden ötürü öykünün akıcılığı sekteye uğramış. Muhakkak ki bir kaç defa daha okuyup üzerinden geçseydiniz çok daha özenilmiş bir öyküyle baş başa olurduk.

Bu yazdıklarım, öykünüzü dikkatli okuyup, yazdığınız her harfe önem verdiğimden dolayı samimi duygularımla yazdıklarımdır. Sonraki öykülerde Emrah Çetinkaya’nın kaleminden çıkmış ve özenilmiş bir öyküyü sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

Ha bu arada öykünüzde beni en çok duygulandıran kısım park kısmıydı. Çok ince düşünülmüş. Ellerinize sağlık. Tekrar görüşmek dileğiyle. Sevgiler…