Adaletin Kanatları (Koruyucular)

Selam,
Şimdi Erdoğan’ın yorumunu okuyunca “Evet, gerçekten bunlar doğru tespitler” desem de bu yorumu okumasaydım belki de farklı düşünürdüm diyerek sana kendi çapımda geniş bir kredi açıyorum.

Bir kere hayalgücün muazzam. Onca ırk, gezegen, rütbe, tarih vs. kolay kolay uydurulabilecek şeyler değil. Olay örgüsü konusunda ise bir iki tespit yapmama izin ver.

Bu pek edebi olmayacak daha çok bir sinemasal tabir olacak ama öykü sanki bir geniş plan bir yakın plan yapıyor öykün. Önce geniş bir betimleme, açıklama sonra yavaş yavaş yakın plana geçme ve en sonunda hapishaneden kaçış da artık ultra yakın plan. Burada ufak bir sallanma olabilir. Öykünün odağı açısından biraz zor eklemlenecek bir örgü bu.

Bir de nacizane tavsiyem -ki ben de sonuçta nobel ödüllü bir yazar değilim- bir kişi, ırk, olgu veya materyalin işlevini o "şey kullanılmadan hemen önce tanımlama. Onu daha önce öyküye yedirir sonradan kullanırsan etkisi kat be kat artar diye düşünüyorum.

Genel anlamda bu emek verilmiş ve çok zengince dekore edilmiş öyküyü keyifle okudum, söylediklerimi söyleme sebebim senin gelişmek isteyen bir yazar olduğunu bilmem. Ben de aman aman yazmıyorum lütfen öyle de anlama.

Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle…