Adım Adım Yalnızlığa

Merhaba Dipsiz

Öyküm ilgini çektiği için çok mutlu oldum. Çok basit bir düşünceyle başladığım hikaye, sonunda bol fikirli ve oldukça karmaşık bir hal aldı. Üzerinde eskiden çalıştığım fikirler yoktu. Ama günümüzde yasadığımız devlet yapıları oldukça kaygı verici görünüyor. Dünyanın son haline bakınca “dünyanın şirketleşmesi” düşüncesi gelecekte başımıza gelecek bir komplo teorisi gibi hep aklımı kurcalardı. Ayrıca son dönemlerde okuduğum Joe Haldeman - Bitmeyen Savaş ve Isaac Asimov - Vakıf kitaplarından etkilenmiş olabilirim. Çıkmaza girdiğim ve bitiremeyeceğimi düşündüğüm anlar oldu. Oldukça fazla fikir ile uğraşmak zorunda kaldım ve hepsini kullanmam bir öykü için abartılı olacaktı. Tek temennim uygun konu çıkarsa devamını yazabilecek kadar bir altyapının sağlanmış olması.
Akıcılık konusu önemli bir nokta, hikaye ne kadar dolu ve fikirler ne kadar çarpıcı olursa olsun, akıcılık yoksa okuyucuyu için yorucu bir iş yapmış olurdum. Düz yazı işler konusunda ne kadar başarılıyım bilmiyorum. Eski bir amatör şiir yazarı olmam akıcılık konusunda bana fayda sağlıyor. Bazı cümlelerin amaçsızlığın konusunda daha dikkat ederim diyeceğim. Tekrar okuduğumda duyguyu vermek için gerekliymiş gibi geldi. Yinede benden daha eski bir yazar olduğunuz ve tecrübelerini göz önünde bulundurarak bundan kesinlikle kendime pay çıkartacağım.
Yazdığım öykü ne kadar çok kişiye ulaşacak bilemiyorum. Potansiyelim ve yeteneğim konusunda fikir sahibi değilim ama kaliteli olması için emek harcıyorum. İlk öyküm ve bu öyküyü tekrar okuduğumda beni gerçekten mutlu ve tatmin etti.
Yazım işi bir yere kadar kendimi tatmin etmek için bir araç ama inanın yorumlar bu işin devamını getirmek için bir etken. Bu etkiyi sağladığın için teşekkür ederim.

1 Beğeni