Afet-i Mızrak

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Afet-i Mızrak – Aylık Öykü Seçkisi

image

M.S. 2505 Dünya Ozone’un telefonu çaldığında o galakside sadece 7 tane yaşadığına inanılan Anakadu Kuşu’nun kafesini temizliyordu. Bu kuşun insana huzur veren bir sesi veya gözlere bayram ettiren alacalı renkleri yoktu. Bir metrelik gövdesinin altında çalışan sindirim sistemi, görevini tamamladığında ortaya kükürt ve zirkatreynce çok zengin bir dışkı çıkarıyor (ve bu dışkı inanılmaz kötü kokuyor),… (DEVAMI…)

Merhaba

Kaleminize sağlık, daha önceki öykülerinizi de okumuştum ama yorumlama kısmeti bugüneymiş.

Ama küsmece darılmaca yok :slight_smile:

Önce iyiler: Mızrak temasını yerinde kullandığınız bir öykü olmuş. Mızrağı tam milada bağlamışsınız. Bu da önemini oldukça arttırmış. Öykünüzün içindeki ironi, Kuzey Kore ve Amerika’yı içine katmanız da güzel detaylar. Anlayacağınız öykünüzün teması ve içeriği ile ilgili bir sıkıntı yok.

Ama şimdi küçük eleştiri; bu içeriği anlatımınızdaki tabir-i caizse çalakalemlik o kadar bozmuş ki. Bazen çeviri kokan bir metni okuyormuşum hissine kapıldım. Cümleleriniz özenli değil kusura bakmayın. Sanki ikinci üçüncü okumayı yapmamış gibisiniz. Eğer öyleyse bu bir eksiklik. Çünkü ben okuduğum öyküleri ciddiye alıyorum.

Lütfen yanlış anlamayın. Bunları yazma nedenim, sizin daha iyi ve özenlisini yapabileceğinizi düşünmem.

Tekrar elinize sağlık
Görüşmek üzere

Müge hanım merhabalar,vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Söylediklerinize katılıyorum,son dakikaya bırakmanın verdiği bir çalakalemlik oldu gerçekten ama bu bir bahane değil,benim tembelliğim farkındayım.Daha iyisini yapabilme potansiyelime yönelik düşüncenizleı bu yorumu yazmanızda, yanlış anlaşılacak veya darılacak bir şey göremiyorum. Aksine vakit ayırıp düşüncenizi paylaşmanızdan dolayı tüm samimiyetimle teşekkür ederim. İyi okumalar,iyi günler

Sevgili Tan, okuduğum üçüncü öykün ve bu öyküye bayıldım! Hem teması hem akışı her şeyiyle beni aldı götürdü. Güzel kalemini başka mecralarda da görmek dileğiyle

Sevgiler.