Afiyet Hanım ile Kuru Sultan Arasındaki Et Dalaşına Dair

Selam @MuratBarisSari

Elbette planlı yaptım. Fotoğraf sahnesi mesela. 150 kiloluk bir aile gidiyor, eski tip bir fotoğraf makinası önünde kucaklarında bebekleri somurtup fotoğraf çektiriyorlar ve sonra dana yiyorlar yabani mantarlı, ama etten zehirleniyorlar. Bunu Sultanın sorgulama sorusu da absürt, ve okuyucuya nedenini vermedim , çünkü öyle bir duygusallık yok ortada. Sultan absürt bir ailede yetişen etten nefret eden anti sosyal takıntılı bir ruh hastası. Zaten olamayn hayatına bir de Yoldaki çocukların ona teyze demesi eklenince, evde kaldım, hayatıma kimse girmeyecek, kız kurusu oldumu gayet tepksiz bir biçimde farkediyor, eve gidip et pişiriyor. Anası babası etten ölmüş birinin yemedği etleri pişirmeye ve tüm servetini buna harcamaya olan takıntısı ruh hastalığı değildir de nedir. Ve bu takıntının bir ötesi de kendisi için “eti yenen ve yenmeyen hayvan birdir” diyerek kedi, köpek, fare, ve diğer bilimum canlıları kesip pişirmeye başlaması. Burada canlı yakalatmadım o hayvanları, kestirmedim, topladıkları ölüydü. Dolayısıyla okuyucunun ikilemde kalmasını hedefledim ve sorgulamasını, “eğer bir kedi ölüyse onu bir ineği yemekle farklı kefeye koyan nedir?” Okuyucu sorguladı mı? Sanmam. Sultan için aynıydı ve kesti yedirdi Afiyete Afiyet bilmeden.

Afiyete anasının ve babasının zavallı kız ders çalışırken, ötesine berisine ot nane bilimum şeyler ekip biçmesi, onların inandıkları veganizm ile ilgili yozlaştıklarının bir göstergesi değil mi. Afiyet anne babaya inat etçil oluyor buna bahane de erkek arkadaşı. Tartar bifteği çiğ yenen bir biftektir. Et pişirilmez iyice dövülür, ve yenir. Vegan bir anne babanın önünde, ona aşırı umut bağlayan bir ana babanı önünde, tartar bifteği yemek tepki değildir de nedir.

Şimdi elimizde, iki tepkili karakter var ve bunları kara mizahı bırakmadan ve absürtçe et dalaşına sokmaya çalıştım. Lezbiyen, gay, biseksüel, neden yafta yapıştırıyoruz ki. Ben cinsel kimliklere böyle bakmıyorum. Bir kadınla yatmak için illa lezbiyen olmasına gerek yok belki de öyledir bilmiyorum. Çünkü böyle bir ayırım yok kafamda. Afiyetin tenini cinsel olarak çekici buldu, zaten başlıkta Aşk?mı. Burada da acaba Afiyete mi yoksa etine mi aşık sorusu vardı. Ve Afiyetin etiyle de buluşunca, ailesine ölüm veren, kendine hayat veren şey sonunu hazırlıyor, etten bir nevi intikam alırken Afiyet de güme gidiyor, aslında Afiyet’de bir nevi ana babasını gerçekleştirip etlerinden kurtuluyor.

Sonu da Güven Erkin Erkal bize başta söylüyor; yiyin birbirinizi.

Eğer ben bir öyküyü bu kadar açıklamışsam demek düşündüğüm şeyi yapamamışım, bu da benim başarısızlığımdır. Kimbilir.

Yorumların için çok teşekkürler.

Merhaba @Ziya

Beğenmenize sevindim. Zaman ayırıp yorumladığınız için de çok teşekkürler. Sizinkini de okuyacağım, başlık çok ilgimi çekti.

@Senaa ya Hannibal yaptığında kimse mantık aramazken, Sultan yaptığında neden arıyorsun ki :wink: Ama soruna yanıt olacaksa Murat’a yazdığıma bir göz at istersen.

Amma açıkladım kendimi ya

Sevgiler :slight_smile:

Not: bir de maymun ayrıntısı var. Maymuna göz kırpmam insanla olan etkileşiminden geldi. Yolda at ya da eşek de buldurabilirdim. Bu hiç şaşırtıcı olmazdı. Maymun da şaşırtıcı değil. Hayvanat Bahçelerinin durumunu düşündüğümüzde. Çöpe atılan bebeklerin olduğu bir ülkede maymunun da atılması neden şaşırtıyor.

Geçenlerde gezmeye gittiğim bir hayvanat bahçesinin kafesinde, cins kuşlardan biri ölmüş yerde yatıyordu. Öyle yatıyor. Kimbilir kaç zamandır. Kızım görevliye bildirdi, görevli kızıma aferin dedi. Aferin. Ben yolda zürafa görsem şaşırmam.

4 Beğeni