Ahenk ve Bengi Dönüş

Hayatımda okuduğum en güzel öykülerden birisiydi bu. O kadar harika ve o kadar harikaydı ki hakkında hangi övgüleri dizeceğimi bilemiyorum.

Kullandığın argolar, jargonlar, mevzular… Anlatımdaki ‘’tam dozunda’’ sanatsal dokunuşlar, muhteşem kurgu ve ‘’yanardağ’’ ile kurduğun eşsiz bağlam…Hayran kaldım. Öyle sarsıldım ki kıskanamadım bile. Doğrudan hayranlığa daldım. Soluksuz okudum.

Bazı eserler vardır, içeriğindeki ‘’nakarat’’lar kulaklarında çınlar ve o özel anlarda yardımına koşarlar. Şu sözlerin o çınlamayı bende yaratacaklar. Resmen öykünün anlamının da ötesine geçmiş ve kendisiyle birlikte tüm öyküyü çekiştirmiş:

‘’“Durdurulamayan bir güç ile taşınmaz bir obje karşılaşınca olan bu,” dedi. “Ahenk. Ve sanırım bunu sonsuza kadar yapmak bizim kaderimizde var. Bengi dönüş. Anlıyor musun?”’’

Tek bir ‘’olmasaydı iyi olurdu’’m var. Seçki, site yapısı gereği, paragraf başları bırakılamayan ve haliyle paragraflar arasına çift boşluk eklenen bir formda. Ekstra boşluklu paragraf yazımları da öykülerde kullanılınca okunması ıccık, minicik zor olabiliyor. Bu durum senin öykünle değil, siteyle alakalı. Yoksa, çift enterli sekans geçişlerine bayılırım.

TEBRİK EDERİM!

1 Beğeni