Ahmet Çelebi'nin Yazgısı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/ahmet-celebinin-yazgisi/

image

Ahali toplanmıştı. Bütün meraklı bakışlar onu izlerken, o bu bakışlara aldırış etmiyor, neler yapabileceğini biliyordu. Her şeyi sanki doğuştan biliyordu. Prangalardan kurtulmuş ruhuna güven duyuyordu sadece. Yalnızca tek bir şeyi düşünüyordu: Uçabilmeyi. Diğer insanlardan farklıydı. Çünkü kendine özgü bir güneşi vardı onun. Sadece kendisinin ısınabildiği. Bir kuş gibi hissediyordu kendini. Kuş gözüne sahip, kuş gibi… (DEVAMI…)

Merhabalar,
Öykünüz kısa anlatım düzgündü. Yalnız öykü çok sade olmuş, hani olayın üstüne kendinden bir şey katsaydin ya da olayın önüne veya ardına bir şeyler ekleseydin çok daha okunur bir öykü olurdu. Kaleminden başka öyküler de okumak isterim o zaman. Görüşmek üzere.

Yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ederim. Bu öykümü biraz yalın ve sade tuttuğum doğru. Çünkü öykü içinde vermek istediğim bir mesaj vardı ve çetrefilli yollardan anlatmak istemedim.
Tekrardan ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim. Görüşmek üzere

Merhaba,
Öncelikle ellerinize sağlık. Bana kalırsa kurgusal bir öyküden ziyade yaşam öyküsüne daha çok benzemiş. Birçok tanımlama mevcut. Bu sadece “Hezarfen Ahmet Çelebi Kimdir?” sorusunun cevabını okuyormuşuz hissi yaratıyor. Bunun dışında net ve öz cümleler okumak keyifliydi. Umarım başka öykülerinizle de karşılaşırız.

Öncelikle yorumlarınız ve tespitleriniz için teşekkür ederim. Evet, hikayemde “Ahmet Çelebi”’nin kim olup, olmadığı ile ilgili tanımlamalar mevcut. Ancak benim burada üzerinde durduğum, Hazerfen’in kahramanlık vasfından çok, başarma arzusunun sonucu, ödeyeceği bedeli göze alabilmesiydi. Kalemimin götürdüğü yere gittim. İlginiz için teşekkürler…
Sevgiler

Sade ve güzel bir yazı olmuş. Diğer arkadaşların yazdıklarının hepsini okuyamadım, şimdiye kadar okuduğum öykülerin içinde temaya en yakın öykü sizinki olmuş. Kanaatim uçmaya bu kadar meraklı birinin neler hissettiği bir paragıraftann fazlasını hakkediyor. Yüksekten bakan birinin aşağıyı nasıl gördüğü, kendisini izlemeye gelen insanlara karşı hissettikleri, ayaklarının boşluğa çıkması belki ilk andaki düşüşü, havada nasıl süzüldüğü, rüzgarı yüzünde hissederken nasıl heyecanlandığını belki korku ve endişelerini ve uçmak kadar -hatta daha fazla olacağına inanıyorum- nasıl ineceğini iniş anındaki duygularını vermeliydiniz. Sonuçta iyi bir öyküyü daha iyi yerlere taşıyabilirdiniz…

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Uçmayı tutku derecesinde isteyen bir insanın yaşadıkları için dediğiniz gibi kurgusal olarak daha fazla şey söylenebilir aslında… Ancak önceki okuyucu arkadaşıma da söylediğim gibi kalemimin götürdüğü yere kadar gittim. İlginiz için teşekkür ederim.
Başka öykülerde görüşmek üzere…