Akvaryumda Balina Besleyebilir miyim Annecim?

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Akvaryumda Balina Besleyebilir miyim Annecim? – Aylık Öykü Seçkisi

image

O soruyu soruşunun üstünden sadece birkaç gün geçti ama bana yüz yıllar gibi geliyor küçüğüm. Minik elinle elimi tutarken sormuştun, o saf ve temiz yüreğinle. “Akvaryumda balina besleyebilir miyim annecim?” Ah benim kar tanem! Daha çok küçük ve durusun. Yetişkinliğin acımasız gerçekleri henüz darbe vurmamış ruhuna. Öyle olsaydı o soruyu sorar mıydın benim nar tanem?… (DEVAMI…)

Herkese merhaba. Umarım öykümü beğenirsiniz. Bu öykü alelacele yazılmış ve deneysel bir çalışmaydı. Lütfen eleştirirken bu hususları da göz önünde bulundurunuz. :slight_smile: Hayırlı okumalar dilerim.

Merhaba,

Elinize sağlık :slight_smile:

Ben de yazdığım öykülerde ya da yazılarda, hem çok eleştirilmek isterim hem de bunun yaralamadan yapılmasını dilerim. Sizin de yaptığınız açıklama bana bunu hatırlattı :slight_smile:

Öykünüzü bir taslak olarak değerlendiriyorum ve eğer öykünüzü baştan ele alacaksanız, belki benim dikkatimi çeken aşağıdaki noktaları göz önüne almak istersiniz

Özet

Öykünüz, bir annenin kızına yazdığı bir son mektup. Ama içinde bazı karışıklıklar var.
Öncelikle, hemen hemen her cümlenin başına ya da sonuna koyduğunuz birbirini tekrar eden sevgi kelimeleri yerine belki bu sevgiyi betimlemenin farklı bir yolunu bulmak, metninizi daha zenginleştirebilir.

Annenin neden gittiği, neden ömrünün yeterli olmadığı, babanın neden ve nasıl farklı olduğu havada kalan kısımlar olmuş.

Her dileğin gerçekleştiği bir senaryoda, ben biraz daha renkli ve şaşırtıcı örnekler okumak isterdim. Ya da annenin, kızının isteğini yerine getirmek için yaptığı fedakarlığı - ki ben böyle algıladım, yani gri balinanın gelmesi için annenin yok olması-, daha vurgulayıcı okumak isterdim.

Oriana Fallaci’nin “Doğmamış Çocuğa Mektup” kitabını okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Emeğinize sağlık
Sevgiler

Yorumunuz için teşekkür ederim. Evet, biraz dediğiniz gibi gelecek olası eleştirilerden kaçınmak istedim. Çünkü bu öyküyü aylardır süren "yazamama " durumundan kurtulmak için yazdım. Yani amacım sadece bir öykü yazmaktı. İyi ya da kötü farketmez. Umarım devamı daha güzel öykülerle gelir.

1 Beğeni