Ala Meşe ve Sonsuzluk Meyvesinin Hikmeti

Virgül fetişisti ilan edeceksiniz beni ama bence bu yazının birazcık virgüle ihtiyacı var. :)) Gerekli yerlerde koymadığımızda cümlelerin bazıları çok başına buyruk oluyor.

@Dipsiz gibi ben de “iptal etmek” fiiline takıldım. Her yazının bir enerjisi ve ruhu olduğunu düşünüyorum. Seçtiğimiz kelimeler, metnin bir bütünlük arz etmesi açısından önemli.

Şimdiki zaman kipindeki anlatımınız, yaratmaya çalıştığınız melankolik hava ile örtüşen bir seçim. Şiirsellik katmış olmanız da bu anlatımı kuvvetlendiren diğer bir unsur. Devrik cümleler kullanırken, her an kontrolü kaybetme tehlikesi var. Yazınız buna pek maruz kalmamış, altından hakkıyla kalkmışsınız.

Yine @Dipsiz’in zaman kipinin yazı bütünündeki tutarsızlığı hususunda yaptığı tespitlere katılıyorum. Bir şekilde girişte elde ettiğinizi o havayı koruyabilmeniz için, yokuş aşağı koştuğunuz sırada atın yularını gevşetmemeniz gerekiyor.

Belki yansıtmak istediğiniz duyguları (k)abartmak adına bazı cümlelerin sırtına fazla miktarda yük bindirmiş olabilirsiniz. Aynı etkiyi yaratmak koşuluyla, kimi cümlelerde sadeleşmeye gitmeniz, okurken, zihnimizin daha iyi organize olmasını sağlayabilir.

Gelecek seçkilerde görüşmek üzere.

3 Beğeni