Âlemlerin Birinden: Bebeklerin Yok Oluşu

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Âlemlerin Birinden: Bebeklerin Yok Oluşu – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Bugün sana hangi masalı anlatayım, dede?” diye sordu çocuk. “Şu taç kapısı konuşan kervansaray var ya, onu anlatsana.” “Olmaz onu daha yeni anlattım, vallahi bıktım anlatmaktan. Bence şöyle yapalım, hikâyeleri sayayım sana, sende aralarından birini seç,” dedesi başını salladı. “Sayıyorum, ölü bir kızı kendine gelin almış yaşlı damat, bir gecede kaybolan bebekler ve kalbi kara… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhaba Gündoğan,

Samimi ve yalın anlatımını sevdim. Hikayenin başlarında masal seçenekleri çıktığı vakit, içimden keşke bunu seçse demiştim, sende beni duymuş gibi devam ettirmişsin. :slight_smile:

Sadece küçük birkaç imla hatası fark ettim, onlarda hepimizde olan şeyler zaten. Konu bütünlüğün ve kurgun gayet iyiydi. Bu hikayede şöyle birkaç okkalı betimleme daha ister miydim diye sorarsan kesinlikle evet derim. Fakat bu bir eksi değil, var olanın üzerine eklediğin bir artı olurdu.

Eline sağlık, görüşmek üzere.

Merhabalar.
Hikayenizin -masalınızın- bazı kısımları çok iyi bazı kısımları ise olmasa da olurmuş. Buna alttaki konuşma paragrafını örnek göstereceğim.

“Gece avluda bir sütuna yaslanmış, yıldızları izlerken ki her gün bunu yaparım bir kuş dikkatimi çekti. Ama bu kuş daha önce görmediğim ve kimsenin de gördüğünü sanmadığım bir türe aitti. Bunu da biliyorum çünkü bize sizin aksinize kuşları da öğretirler.” Şah Bilge çocuğa kısa kesmesini söyleyen bir el hareketi yaptı. Çocuk hevesi kırılmış bir şekilde konuşmaya devam etti.

Akışın içinde böyle bir karakter ve konuşma gereksiz geldi bana.

Anlatım içerisinde eksik kalan/daha iyi anlatabileceğinize inandığım bölümler var. Buna örnek olarak da devlere saldırı hazırlıklarının ve saldırının anlatıldığı bölümleri verebilirim. Siz de biraz zaman geçince okursanız bu farkı anlarsınız zaten. Başlarda çok iyi olan anlatım oralarda biraz sekteye uğramış.

Genel itibari ile iyi ve okunur bir hikaye. Elinize sağlık.