Artık Vakti Geldi

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/artik-vakti-geldi/

image

Bir kâğıt, bir kalem, bir hokka da mürekkep yeter bana. Varlık sebebini çözemeyenlerin fink attığı bu garip alemde bu değer bilgisi büyük lüks. Yerleşik olamayanların dünyasında her zaman koskocaman yerler buldum kendime. Yanımda götüremeyeceğim hiçbir şey yok. Kendimle beraber her yere götürmek zorunda olduğum iki köpeğim var ve kendimi onlardan ayrı görmediğim için ikisinin canını… (DEVAMI…)

6 Beğeni

Öykünün genelini insanı gülümsetiyorsa mahkeme sahnesi güldürüyor. Üstelik son derece grotesk bir finalle yapıyor bunu.

Dilin ve noktalama işaretlerinin kullanımını başarılı bulduğum kadar zaman uyumlarını da oldukça beğendim.

Anlatıcıyı başlarda biraz fazla makale/deneme tarzı bulmuştum ancak mahkeme sahnesi ve sonrasıyla ana karakter yazardan ayrışmayı başardı.

Kaleminize sağlık

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim güzel yorumlar için. Esprili dili her zaman seviyorum. Böyle canımı sıkan bir konuyu özellikle esprili yazmak istedim. Sağolun :slight_smile:

Hikayenin akışında tut mizah anlayışına kadar her şey güzel. Özellikle “sevdiğimize dönüşme yolunda zarar görüp aşınabiliriz” ve “insanların ruhlarını sömürerek beslenen canlıların eti çürük ve tatsızdır” kısımları o kadar şey anlatıyor ki… Kaleminde mürekkep hiç azalmasın, mizahla harmanlanmış yazılarını sabırsızlıkla bekliyorum.

1 Beğeni

Kayıp Rıhtım’ı en çok bu yüzden seviyorum: Güzel ruhlar güzelliklerinden bir parçayı gelip öykülerime yorum olarak bırakıyorlar. Beğenmene, güzel ruhunun parçasını buraya eklemene çok sevindim Ceren. İnşaallah en güzel şekilde karşılaşırız yeniden :slight_smile:

Merhaba Merve,

Keyifli anlatıma sahip, mizahı unsurları güçlü bir öyküydü. Anlatıcıyı samimi buldum. İnsanlara bakışı, hayvanlara daha yakın oluşu güzel detaylardı. Öykünün ilk kısımlarına doğru bir öyküden çok sohbet havası hissediliyordu. Bunu kötü bulduğumu söyleyemem. Bence karakterin samimi yönünü güçlendirdi.

Kalemine sağlık. :slight_smile:

1 Beğeni

Bu değerli yorum için çok teşekkür ederim. O samimiyeti aktarabildiysem ne mutlu :slight_smile:

1 Beğeni