Asım Bey'in Tuhaf Hikâyesi

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Asım Bey’in Tuhaf Hikâyesi – Aylık Öykü Seçkisi

image

Henüz kahvaltımı etmiş, balkonda elimde kitabımla çay-sigara keyfi yapıyordum ki dış kapının açıldığını duydum. Anahtarla açılmıştı; yani ya kızım gelmişti ya da temizlikçi kadın. Kızımdı. “Baba!” dedi yüzüme olabildiğince tiksinti ile bakarak. Ne olduğunu anlayamamış; bir elimde çay, diğerinde ağzıma doğru götürdüğüm sigara ile öylece bakakalmıştım. Durup dururken bu ne biçim surattı böyle… “Sen nasıl… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Merhaba elinize sağlık

Öykünüzün başlığı beni okumaya itti çünkü tuhaf hikayeleri çok seviyorum.

Doğu Yücel’in Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam hikayesi geldi aklıma okurken bir de neden bilmem Aziz Nesin’in Ölmüş Eşeğe Mektupları. Öykünün ölü Asım’la konuşmalar kısmını keyifle okudum. Detaylı okuma yapıldığında giderilebilecek teknik bazı küçük aksaklıklar var ama öykünün bütünlüğünü bozmadı. Ama rüya kısmı biraz üzdü beni. Sonra iç içe geçti hikaye katmanlarda. Şöyle; ben keşke rüya olmasaydı dedim. Rüya yerine başka bir çözüm bulunsaydı.

Elinize sağlık

1 Beğeni

Yorumunuz için teşekkür ederim. Rüyalar genel olarak basit bir çözüm görünüyor. Ama benim rüyalara ilgim biraz fazla. O yüzden sanırım kullanmayı seviyorum.
Tekrar teşekkür ederim.

2 Beğeni

Merhaba,
Öncelikle emeğinize, kaleminize sağlık. Okurken keyif aldığım bir öykü oldu. Baba ile kızının diyalogları samimi ve doğaldı. İlham perisinin tam zamanında kahramanımızı terk etmesini güzel düşünmüşsünüz. İnsanın kendi sonunu görmesi gerçekten de acı verici olmalı. Ancak Asım Bey gördüklerini yazıya aktaracak kadar şanslıymış. Keşke mirasını değiştirecek kadar da zamanı olsaydı. :grinning:
Yeni seçkilerde görüşmek üzere, selamlar…

1 Beğeni

Selamlar,
Öykünüzü okumak gerçekten çok keyif vericiydi. Bu tema için okuduklarımdan beni en çok tatmin edenlerden biri oldu. Sadece bende rüya yerine daha çarpıcı farklı bir olgu bekledim ilk kısımda. Yine de beni rahatsız etmedi, okumak zevk vericiydi. Elinize, emeğinize sağlık.

Merhaba @nkurucu;

Güzel bir öyküydü kaleminize sağlık. Ayrıca önceki öykünüze göre (özellikle teknik açıdan) daha başarılı bulduğumu belirtmek isterim. Rüya konusunda sevgili @Muge_Kocak a ve @UlianaHippogrief e katılıyorum. Bence daha farklı bir sonu hak edebilirdi bu öykü.

Sonuç olarak keyifle okuduğumu söylemeliyim. Görüşmek üzere bol selamlar…

2 Beğeni

Bu öykünün ana fikrini çözemedim. Sanırım rüyaların anlatmaya çalıştığı şeyi doğru anlamamız gerektiğini anlatıyordu. Birde üstünüz açık yatmayın. :grin:

@jasmine @UlianaHippogrief yorumunuz için teşekkür ederim.
@ebuka sizin yorumunuzu bekliyordum. :slight_smile:
rüyalar konusunda farklı düşünsem de aslolan okuyan olduğu için dikkat edeceğim. ileride bir düzenleme yaparsam o yönde bir düzenleme olacak.
@Ilhan_Kahraman öykümün bir anafikri yok açıkçası :slight_smile: illa bir mesaj verme kaygısı gütmüyorum yazarken.
tekrar tümünüze teşekkür ederim.

3 Beğeni

İlginç bir kurgu olmuş. Bana eski bir arkadaşımı hatırlattı. O da hep garip rüyalar görüp bunları kaleme alırdı. Ben rüya olayını beğendim. Bizim bilinç altımızı gösteren en araç rüyalar sonuçta.

1 Beğeni

Merhaba, öykünüzü keyifle okudum. Böyle hayal ile gerçeğin iç içe geçtiği, sıra dışı hikayeleri ayrıca çok severim.
Aslında ben rüya fikrini sevdim. Sadece rüyadan gerçeğe geçildiği kısım belki biraz daha farklı bir şekilde olabilirdi.
Metinde biraz daha sadeleştirme yapabilirsiniz, Cümlelerde her seferinde nesneleri tekrar etmeden olabilir bu.
Nice öykülerinizi okumak dileğiyle, selamlar.

1 Beğeni

Hikayeniz merak uyandırıcı bir konuya sahip, kendi kendini okuttu. Sonunda adam yürüyüşe çıktığında rüyasındaki olay başına gelecek diye tahmin ettim, öyle de oldu. Bence sonunu belli etmeden yazsaydınız daha vurucu olabilirdi, aniden gelişseydi mesela. Tabii bu benim düşüncem. Genel olarak beğendim, yazımınız hoşuma gitti, akıcıydı. Biraz daha sadeleştirilerek daha da kendini okutan bir hikayeye dönebilir.

Elinize sağlık.

1 Beğeni

Merhabalar @nkurucu,

Ben öykünüzün kurgusunu da üslubunu da çok beğendim.
Okuması kolaydı, keyif vericiydi. Cümlelerin çok okuyan bir kalemden çıktığı anlaşılıyordu.

Ayrıca öykülerimizi kitaplaştırdığınız için size kendi adıma çok teşekkür ederim. Mutlu ettiniz bizleri.
Elinize, kaleminize sağlık.

Sonraki seçkilerde görüşmek dileğiyle.

1 Beğeni

Selam Nuri Bey,

Yer yer sesli güldüm. Son derece eğlendiğim hem komik hem absürd hem de gizemli bir öyküydü. Belki biraz kısa sürede yazılmış gibiydi ve hafif de koşuyordu ama ana çatısı bunu kaldırıyordu.

Sonra rüya geldi. Açık konuşayım, yapma dedim… Ama sonra yine bir gizem girdi işin içine bir noktaya kadar telafi etti.

Çok az biraz daha odaklanma ile bence mükemmel olurdu. Bence tabi. Bu arada en baştan planladığınız şeyi yaptıysanız ve berrak şekilde ne yaptığınız size de açıksa bu rezervimi de geri alırım…

Kaleminize sağlık
Umarım bu ay da okuruz sizi…

1 Beğeni