Aşk Bu Mavi Mermerlere Yazılı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/ask-bu-mavi-mermerlere-yazili/

image

Bilgisayarın başında yeni seçki sayısının sayfasını bir aşağı bir yukarı sürükleyerek düşünüyordu. -Uçan daire mi? Bugüne kadar duyduğum en saçma seçki teması. Ne demişler, bu ay o kadar yaratıcı olamadık, en klasiğinden bir tema mı belirleyelim, demişler. Neyse ya, yazmayayım bu ay. Zaten işim başımdan aşkın. Merve, Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi sayfasını kapatıp fonda… (DEVAMI…)

6 Beğeni

Nereden başlasam ki :slight_smile:

Samimi, eğlenceli, güldüren, güldüren ve yine güldüren, düşündüren, içten, duygulu, sevgi dolu, pat diye söyleyen, öğretici, dalga geçen, kendiyle, dünyayla, dünya dışıyla her şeyle ya da kimseyle, Merve gibi bir öykü olmuş bu öykü :slight_smile:

Gerçekten çok eğlendim okurken. Kediler zaten başlı başına bir neden öykünü sevmem için. Her şeyden bir parça eklemişsin, ve bunu o kadar naif anlatmışsın ki. Hiç zorlama bir duygu barındırmıyor bu öykü. Haberler kısmı harikaydı :smile:

Ve aşağıdaki alıntıladığım cümleyi çok tuttum.

Kalbinin en kuytu dolaplarına harfleri koymuş aralarına da naftalin sokuşturmuştu sanki. Bir gün onları çıkarmaya yeltense de naftalin kokusunu kimse sevmezdi.

Eline, kalemine sağlık,
Umarım tüm cümlelerin lavanta kokulu olur tıpkı bu öyküdeki gibi (bak bu çok romantik oldu :smile:)

1 Beğeni

Lavanta kokusunu severim :slight_smile:
Beğenmene gerçekten çok sevindim Müge. Çünkü bir yazarın kendini baş kahraman yapması ukalaca bir hareket olarak adlandırılabilir mi diye düşünmüştüm. Sanırım öyle olmamış pek. :slight_smile: Eğlenmen, gülmüş olman benim için çok değerli. İnan kederden kedere sürükleyen öyküler de yazabilirim. Ama içim kararıyor ya :smiley: O yüzden kimsenin de içi kararsın istemiyorum. Arada hafif karartsam bile sonuç olarak güldüren yine benim cümlelerim olursa mutlu olurum. Nazik ve yüreklendiren yorumun için çok teşekkür ederim!

1 Beğeni

Merveee :heart_eyes:
Ne desem nereden başlasam bilemiyorum. O yüzden dümdüz yazıyorum :smiley:
Senin şahane kedilerin gözümde canlana canlana okudum. Hepsinin tipini, bakışlarını, Hermoine’nin sana geliş çabasını bilerek, sizi sarmalayarak okudum. Bir de uzay gemisinin dibime kadar gelmiş olması düşüncesi ile, kendimi pencereden mezarlığa bakarken buldum.
Bu kısım gerçek, eğlenceli ve tebessüm ettiriciydi.
Gerçeküstü ya da yine alabildiğine gerçek diğer kısma gelecek olursak, o kısım incelikle işlenmiş, ‘Vay’ dedirten bir havadaydı. Aşık mavisini pek sevdim.
Sonunda yeniden gerçek dünyana taşındım. Siyasilerin cümleleri ile tebessüm ettim. Hiç bahsetmediğin siyasi içinde teşekkür ederim :sweat_smile:
Ama bir şeye bozuldum. Aynı mektuptan neden benim kapıma da bıraktırmadın? :smile:
Sakın vazgeçme, yaz, kendini ve bizi besle. Işığın sonsuz ve masmavi. Hep parılda.
Sevgilerimle :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Gaye! :heart_eyes::heart_eyes:
Bir hayvan dostundan, annesinden bunları duymak o kadar biricik ve özel ki! Çok teşekkür ederim. Yazarken gerçekten çok eğlendim. Ama aynı zamanda üzüldüm de. Acı ve tatlıyı birleştirmek, hayatın harmanını hikayeye aktarmak sanırım benim için bir öyküyü öykü yapan şey. Cidden Eyüp Sultan’a uçan daire inmesi beni de şaşırttı. Meydan artık benim için de eski meydan değil. Pierre Loti hiç aynı değil. :rofl: Yani sen bakmaya devam et, belki yine gelirler.
Yakın zamanda o mektuptan sana da geleceğine emin olabilirsin. Çünkü aldığım bir duyuma göre dünya alimimiz hiçbir kedi o dostunu ıskalamamış, hepsine minnet duyuyor. Siyasiler kısmına gelince: öykünün asaletine zeval vermek ne haddime. Tövbee! :cat2:Nazik ve beni gerçekten anlayan yorumun için çok teşekkür ederim Gaye. :heart_eyes::heart_eyes:

2 Beğeni

Selamlar @merveriii,

Okurken hem eğlendim hem hüzünlendim. Çok başarılı olmuş. :sweat_smile:

Kaleminize sağlık

1 Beğeni

Merhaba.
Teşekkür ederim. :heart_eyes:

1 Beğeni

Sevgili @merveriii,

Öykünüzün ruhumda bıraktıklarını ifade eden bir kaç emoji ile yorumuma başlamak istiyorum ben de. Şöyle ki: :laughing::scream::smiling_face_with_three_hearts::confused::smirk::smile_cat::clap:t2:

Öncelikle kadın yazarlardan güldüren öyküler çıkması bir kadın olarak beni çok mutlu ediyor. Doğduğumuz coğrafyanın (belki de gezegenin) bize mirası olarak belli alanlarda önceliği erkeklere bırakmışız ve bu beylerin takdirlerini de zor kazanmışız nesiller boyunca. Bu yüzden keyifli girişi, alaycı, esprili ilk bölümü çok beğendiğimi belirtmek istiyorum.

@Orhan Pamuk’la atışma kısımlarına çok güldüm. (Kendisini etiketledim, rakibini görsün ve bu gece de gözüne uyku girmesin diye😆).

Bahçeli matematiği, İmamoğlu optimistliği, Jay Z, Trump açıklamaları çok naif dokunuşlar olmuş.

Seçki temasının zorluğundan başlayarak giriş yaptığınızı okuyunca, diğer aylarda da bu tarz öyküler vardı, acaba bunun farkı nedir diye düşünerek okumaya başlamıştım. Ancak hemen ardından kedilerinizin sarkastik müdahaleleri geldi ve de çok iyi geldi. :slight_smile: Şahsen kedilerden korkan bir çocukluk geçirdim ve kendilerine yaklaşmaktan halen çekinirim ama bugün ben de bir yakınımın kedisiyle başbaşa kaldığımda bu masumiyetten nasıl yıllarca uzak kaldığımı sorguladım. Üstüne sizin öykünüzdeki tatliş kediler denk geldi. Hayatta boş tesadüf yoktur belki de, değil mi? :slight_smile:
Böyle güzel kedileri de öyküye çekerek fabl türüne selam vermenizi, naif ve ayrı dünyaların insanlarının (gerçek anlamda) aşk hikayesine temas etmenizi de ayrıca beğendim. Eyüp Sultan ve uçan daire, böyle bir ilhama da “vay be” demek lazım sanırım. Tebrikler.

Sanki daha devam edebilirim gibi ama öykünüzden bile uzun bir yorum olmasın diye duruyorum.

Elinize, kaleminize sağlık,

İlhamınız hiç bitmesin, kediler yoldaşınız olsun :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba @Senaa
Teşekkür etmeye nereden başlayacağımı bilemiyorum. Sanırım benim için en güzel övgü, güldürebilen bir öykü yazdığımı onaylayan yorum. Normal hayatta da her şeyin esprili yanını gören ve çevremde komik olarak adlandırılan bir insan olduğumdan bunu öyküye yedirmek ekstra hoşuma gidiyor sanırım. :slight_smile:
Orhan Pamuk kendini kollasa iyi olur bence. Baksana kim geliyor tahtını devirmeye! Brace yourself Orhan! :smiley: Kedilerime sizin yorumunuzu okuyup sevgilerinizi ileteceğim. Kendileri çok ukala olduklarından muhtemelen çok takmayacaklardır ama yorumunuz beni çok mutlu etti. Hatta günümü gün etti diyebilirim. Hele ki 1,5 yıldır düzenli yazdığım seçkide 2 aydır yazmıyor olsam da geri döndüğümde böyle güzel bir yorumla karşılaşmak. Sağ olun!
Eyüp Sultan civarına gelirseniz dikkat edin. Bu mavi mermer meselesi sadece öykü olmayabilir . :slight_smile:

Dilekleriniz için teşekkür ederim ve kocaman amin! Kedilerle artık arkadaş olma ihtimalinizin doğmuş olmasına sevindim. Muhtemelen ilerde bir kedi annesi olacaksınız. Bu işler böyle böyle başlar çünkü. Masum gibi görünen minik, pofuduk, ukala tüy yumaklarıyla size şimdiden başarılar. Görüşmek üzere!

1 Beğeni

@merveriii,

Ben de hayatımın travmatik dönemlerinde bile mizaha sarılan biriyim. Mizah yeteneği ve zekanın kolkola olduğuna inanıyorum ve burada alçakgönüllülük göstermeyerek ben de komedyenlere meydan okumaya başlayacağım galiba.:laughing:

Gülmek iyileştirir her zaman, kalemle de bu iyiliği, gücü kağıda döküp başkalarına ulaştırma şansı doğar. Mizah ve edebiyat, iyi ki hayatımızda varlar, öyle değil mi? :slight_smile:

Bir de önerinize uyarak kedi anneliğine geçmeyi araştıracağım. Çok sağolun. :pray:t2:

Bu arada Pierre Loti, İstanbul’un en sevdiğim yerlerinden biridir. Ayrıca o Eyüp Sultan havuzbaşında da bilumum kuzenlerimin sünnet törenleri vesilesiyle çokça fotoğrafım bulunmakta. Öykünüzle, oralara uçan daire geldiğini öğrenmek beni o günlere de götürmüş oldu. :sweat_smile:

Eğer efsanede gerçeklik payı var ise, umarım ben de bir gün mavi saçlı ölürüm. :pray:t2:

Hep yazın, mizah, edebiyat ve sevgiyle kalın,

Sena

1 Beğeni

Aaaaa o zaman belki gelecek ay sizi öykü seçkisinde sadece okur değil de yazar olarak da görürüz? Olabilir mi? Süper olur. O zaman siz de Gülse Birsel’e meydan okursunuz. :rofl: Komediyse komedi canım. :rofl: Tevazuya gerek yok bence de.

İnşallah hepimiz en güzel şekilde, 100 yaşında falan mavi saçlı ölürüz. Amin.

Bu arada eğer öyküde komedi unsurunu seviyorsanız birkaç ay önce yayınlanan Dede Korkut Öyküleri özel seçkimizde yazdığım ‘Sakırtlak Han’ İn Kıyameti’ öyküme de bakabilirsiniz. Çoook sevgiler, bol kahkahalar!

2 Beğeni

Seçkiyi bir arkadaşım sayesinde öğrendim ve Pinokyo öykülerinden bu yana okur olarak katılıyorum. Bu sayıyla birlikte yorumcu kimliğimi ön plana çıkardığıma göre, bir sonrakinde ben de yazar olarak yer alabilirim. Kendi kendime koyduğum ‘seçkide yazarlık evrim süreci’ni tamamlamış gibi görünüyorum ne de olsa. :joy:

Madem öyle, sizin eksik bıraktığınız siyasetçiyi de ben anarak: “Eyy Gülse, sen kimsinn?” sloganıyla comedian challenge’ı başlatıyorum o zaman. :joy:

Bu öykünüzü beğendikten sonra diğer öykülerinize de göz gezdirecektim, sizin tavsiye vermeniz iyi oldu, o halde Dede Korkut sayısından başlayacağım. :+1:

Keyifli sohbetiniz için de ayrıca teşekkürler, gayet gülümsettiniz, varolun tekrar. :pray:t2:

1 Beğeni

Merhaba @merveriii,

İnanın, okurken çok eğlendiğim bir öykü oldu. Diğer arkadaşlarım da söylemiş ama ben de altını çizmiş olayım: Özellikle haberler kısmında koptum. Çok iyiydi. Üstelik kurgu da oldukça başarılıydı.

Beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün. Kaleminize sağlık, iyi bakın kendinize…

1 Beğeni

Merhaba.
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
Amin. Daima gülelim. :heart_eyes::rofl:

1 Beğeni

Merhaba
Öykünüzu keyifle okudum. Fabl bilim kurgu ve fantastik bir aşk hikayesini de unsurlarını barındırıyordu diyebilirim.
Genelde tercih edilen anlatilardan farklı bir ilerleyişi olmuş ben merkezli bir anlatımdan ziyade yani başka birini anlatmaktan ziyade hikayenizin kahramanı olarak kendinizi öykünün seyrine koymuşsunuz. Ve yazınsal anlamda çoğu kez insanın başına gelen tıkanma yada yazamama konu bulamama sorununu da irdelemis ve bize her an her yerden ilham oluşabilecek birseyler olacağını kanitlamissiniz.

Öykünün ucan daire kısmı çok iyi ilerlemiş farklı bir dünya yaratmış farklı insan dışı karakterler afansir gezegeni irisa solmar ve rimma fasila mekanın Eyüp Sultan piyar lotti olması ve dahası örgü deki asıl görünmezlik kalkanı zamanın tükenmesi ve enerjinin gelmesi uçan dairenin tespiti ve gidişleri bunların görüntülenmesi hiç açık bırakmadan ilerlemiş bence.
Bilim kurgu unsurları taşıyan hikayeniz yerindeydi. Böyle hikayelerde okuyucu samimiyeti hissetmezse sanırım çabuk sıkılabiliyor erkenden bitiriyor. Bu biraz öyküyü bizlestirmekle ilgili. Son günlerde hep bu örneği veriyorum örneğin muzice doktor var ve birde hekimoglu dizisi. İkisinde uyarlama dizi fakat biri reyting rekorları kırarken öteki reyting sıralamasında yerlerde oysa orjinallerinde ise durum tam tersi. Seyirci olarak eğer hikaye bizlesmezse kabul etmiyoruz. Bizlesmeli biraz hikaye. Mucize doktorun başarısı birazda burada. Hikayenizde öyle farklı bir dünyadan gelen bilim kurgu kahramanları ama fantastik bir aşk hikayesi var ve bizlesmis yabancılaşmamis ben solmari da irisa yi da dinlerken bizden biri gibi hissettim hiç yabancılık çekmedim. Kaleminize sağlık

Hayvanlarla olan iletişim iniz muhtemelen günlük yaşantınızda bize yansıyan bir kesit muhtemel böyle sıcak bir bağ var aranızda fakat mektubun final kısmında ayrı bir alt metinle okuyunca bence güzel bir mesaj verilmiş, kamu spotu gibi… Final açısından iyi bir beklentiydi ve karşılamış.

Tebrikler nice oykulerle…

1 Beğeni

Merhaba.
Ne güzel ve özel bir yorum!
Samimiyete dikkat çekmenize çok mutlu oldum. Çünkü samimiyet okuduğum her eserde eğer bir okur olarak bana geçmezse o eseri bırakıyorum. Verdiğiniz örneklerdeki Mucize Doktor dizisini biliyorum sadece ve evet sanırım şu anda çok başarılı. Sadece ilk bölümünü izlediğim için samimiyet kısmını bilmiyorum ama en kısa sürede bakacağım. Dikte eden ya da uzaktaki biri gibi olan anlatım tarzını sevmiyorum. Çünkü okumak o kadar bireysel bir şey ki eğer yazarın kafasına bizzat girdiğini hissedemezsen bir manası da kalmıyor. O yüzden aklım, kalbim ve ruhumla yazdığım kelimelerin kendisi olmaya özen gösteriyorum.Kısacası yabancılık çekmemenize sevindim.
Evet hayatımda hayvanlarla olan ne varsa direkt koydum. Kedilerin isimleri, karakterleri hep benim kedilerime ait :slight_smile:

Bu güzel ve ayrıntılı yorum için çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere.

Merhabalar,

Ne güzel bir öykü olmuş :slight_smile: Birçok ilgi çekici nokta da vardı öyküde. Yalnızca birine değinmem gerekirse;

Öykünün diğer parçası denebilecek kısmı bu iki alıntı yaptığım kısım arasında kalmış ki birisi zaten hikayenin son cümlesi. İkisi arasında fazladan hemen hemen hiçbir şey yok. Kedilerden akıl almanın altı ve üstü, öte alemlere ait sırlı kapıdan giriş-çıkış için gerekli sihirli sözcükler gibi sanki. İnce düşünülmüş gibi geldi.

Kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Merhaba.
Bu derin ve ince okuyuş için çok teşekkür ederim. Buraya bir şeyler yazıyoruz ve karşılığında bu kadar güzel dönütler almak paha biçilemez. Evet bu iki cümlenin arasında dönüyor öykü tam olarak. Öykünün asıl derdini keşfetmişssiniz. Çok mutlu oldum gerçekten. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. :heart_eyes::grinning:

1 Beğeni

Rica ederim.
Kendi öykülerimde örtülü, ikincil mesajlı bir anlatımı tercih ediyor oluşum da yardımcı olmuş olabilir bu keşifte.

Sonraki seçkilerde görüşmek dileğiyle.

1 Beğeni

En yakın zamanda sizin öykülerinize de bakacağım. Merak ettim. Görüşmek üzere. :grinning:

1 Beğeni