Aşkın Tahripkâr

@ulu.kasvet merhaba,

Bir kaç aydır (sanıyorum dört ya da beş ay oldu) seçkiyi takip ediyordum. Artık yorum yazmak ve fırsat bulabilirsem kendim de bir şeyler paylaşmak için üye oldum. Sizin önceki aylardaki öykülerinizi de beğenerek okuduğum için, kasıtlı olarak sizinkini okuyarak başlamış oldum. :slight_smile:
Bu ufak girişten sonra öyküye geçecek olursam :); bu ayki tema ve aşkla / ayrılıkla bağlantı kurulması benim hayal gücümde çok zor oluşturabileceğim bir ilhamdır. Bu yüzden yaratıcılığınız ve konuları linkleme başarınızın hoşuma gittiğini belirtmek istiyorum.

Öykü içindeki karakterlerin dialoglarındaki tespitleri, bazı klişelerin yinelenişini ve aforizmaları çok tadında buldum. Örneğin;

&

&

&

&

Bir, iki ufak eleştirim şöyle olabilir;

Bu kısımın eklenmesini ekstra bir ayrıntı olarak gördüm. Berkan’ın kaçacağına dair Uğur’un görüşünün okuyucuya bu kadar açık edilmesine gerek var mıydı, emin değilim. Onun yerine Uğur’un kafasının tüm güzelliğine rağmen, bilinçli olduğunu belirtecek daha örtük bir açıklama olabilirdi belki. Hatta biraz da kendi kullandığı küfürlü diliyle bir yorum yapabilirdi. “Herife de her şeyimizi verdik ama, patlatmaz herhalde…” gibi gibi… Daha argosunu yazmaya elim el vermedi :smiley:

Diğer ufak eleştirimse bu bölümle ilgili. Ben bir kadın okuyucu olarak hikayenizi maskülen algıladım ama bu yönde yazarın açıklaması olmasaydı, eleştiri yapmayacaktım. Belki fazla feminist hisler yüklendi bana diye özeleştiri yaparak geçiştirecektim. Şöyle söyleyeylim; baş kahramana göre öykünün yönü şekillenebilir elbette ama ele aldığınız konu gayet evrensel: “yas tutma”. Bu nedenle aslında erkeğin öyküsü diye sınırlandırmamanız gerekli diye düşünüyorum.

Şahsi fikrim; en zor evre “depresyon” evresi; o da gerçi umutların bitmesinin ardından geliyor ve sizin mesajınızla paralel. :slight_smile:

Bir de sanki ben müziği duydum, bahsi geçen şarkıları da çok severim. Öyküyle çok güzel örtüşmüş hepsi. :slight_smile:

Farkına varmadan yorumlarımı hamburger tekniği ile yapmışım ben de, aslında pek sevmem ama uzunca yazmışım. Şimdi sıralamayı değiştirmeyeyim. Kasıtlı bir şey değildi ama :slight_smile:

Kaleminize sağlık, hep yazın, hep okuyalım… :pray:

1 Beğeni