Ateş Dağı

Merhaba Eşref,

Bu ay öykülerimiz kesişmiş ve ikimizin de öyküsündeki dağın adı aynı. Ateş Dağı… İçinden ateş fışkıran bir dağın adı başka ne olabilirdi zaten değil mi? :slight_smile:

Seçkideki ilk öykün olduğunu görüyorum. Öncelikle hoşgeldin. Umarım hikayenin başka bölümlerini de okuruz.

Bu bölüm bir giriş olduğu için önümüzdeki bölümlerde açıklanmasını merak ettiğim konuları şuraya yazmak isterim;

Adı Ateş Dağı - ve vadide hissedilen sıcaklık sebebiyle hala aktif olduğunu anlıyorum- ama tepelerinde soğuk rüzgarlar esiyor, Kank insanlığı ne zaman kurtarmıştı ve Taman vadiye ne zaman hapsedilmişti çünkü sanki uzun bir süre önce olmuş gibi hissettim metinden -.

Bununla beraber vadi hala sıcak yani Taman yenilgiden sonra henüz soğumamış ve arka köyde kahramanların yardımına ihtiyaç duyuluyor. Hikaye ilerleyince ifadelerden sanki Kank’ın başarısı çok kısa zaman önce olmuş, köydekilerin sağlık koşulları yeni yeni bozulmaya başlamış izlenimi edindim okurken.

Hikayenin bu kısmının sonuna doğru da Kank2ın uzun zaman önce insanlığı kurtardığını anlıyorum.

Belki hikayenin olay zamanlaması üzerinde biraz daha çalışmak istersin. Zamanlama için her zaman süre vermek gerekmez. Mesela Ateş Dağında soğuk rüzgarlar eserken kalmış olsaydın Kank’ın insanlığı kurtarışını yazımsal olarak güzelce oturtmuş olurdun ya da zehirli hava ve kül bulutları sebebiyle iç organları çöken/solunum yolları yanan halkın neden hala orada oturmak zorunda kaldığı gibi…

Nedense bunları yazarken kendimi tutamadım :slight_smile:
Umarım amacını aşmamıştır yazdıkalrım.

Merakla diğer bölümleri bekliyorum
Eline ve düş gücüne sağlık
Sevgiler
Dipsiz