Atmacanın Yankısı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Atmacanın Yankısı – Aylık Öykü Seçkisi

image

Ne gördün gördüm sandığın? Ne duydun duydum sandığın? Sadece ölüm döşeğinde gözünün önünden akan yaşam sandığın kareler vicdan azabı oldu sana. Yaşadım diyebileceğin hiçbir şey yoktu sahnelerinde. Hiçbir şey görememek vicdan azaplarının en büyüğüdür o karelerde. Beynini burundan akıtıp avuçlarının içine koymadılar. Böbreklerini çıkarıp silkelemediler içini. O küçüklüğünden utandığın burun deliklerine koymaları gereken pamuğu dışından… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Firavun’dan mektuplar - Bölüm-1 :slight_smile:
Mumya olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu…
Firavun’un mezarında bile rahat durmadığının kanıtı bir öykü, farklı bir bakış açısı, kısa ama etkili anladım dili.
Emeğinize sağlık. Sonlara doğru anlaşılıyor ve Kefren’i öğrenmeye itiyor öykünüz. Teşekkürler.

Sevgiler…

1 Beğeni

Sevgili @merveriii

Ben bu metni, güçlü anlatımını, özenle seçilmiş kelimelerini, devamı gelecek olan bir öyküye girizgah olarak algılıyorum, öyle olmasa bile öyle olmasını umut ediyorum.

Umarım, önümüzdeki seçkilerde bu metne devam niteliğinde bir öykü kaleme alırsın. Şimdiden merak ediyorum.

Eline kalemine sağlık

2 Beğeni

Merhabalar!
Malesef bu ay uzun kurgular yapacak kadar zamanım olmadı hatta bu kısacık öykümü bile son saatlerde gönderdim. Akademik hayat edebiyata bu kadar izin verdi bu ay diyelim.
@Arokan Teşekkür ederim. Kefren’i öğrenmeye ittiyse ne mutlu bana. Kendisi atmaca firavun olarak anılır. :slight_smile:

@Muge_Kocak
:heart_eyes:
Evet biraz kısa oldu sadece giriş gibi farkındayım. Ama dediğim gibi bu ay da böyle. Hem bazen kısa bir beddua da upuzun öykülerde bedel olabilir. Sonuçta koskoca firavun sinirlenmiş. :rofl:
Bilmiyorum belki giriş olur belki de böyle kalır. ZAman gösterecek Müge. :grinning: Teşekkür ederim yorumun için.

2 Beğeni

Selam Kefren;

Artistliğin lüzumu yok, doğru konuş. Tanrıysan tanrılığını bil. Aha aldım adını ağzıma: Kefren, Kefren, Kefren! Hadi sıkıyorsa yak bakalım dudaklarımı.

:smiley: :smiley:

Merhaba @merveriii;

Valla yoruma Kefren’le konuşarak başlamak geldi içimden. Çünkü kısa ama yoğun öykünüz beni buna itti. Önce anlayamadım öykünün Kefren’in ağzından ben diliyle yazıldığını. Öyküyü yarıladıktan sonra anlayıp tekrar başa döndüm. Sonuç olarak gayet güzeldi öykünüz.

Kaleminize sağlık, görüşmek üzere…

1 Beğeni

Selamlar @merveriii,

Ulusa sesleniş tadında olmuş :joy: ve bence uzunluğu oldukça yerinde, bazı öyküler de giriş - giriş - giriş şeklinde gitsin, hep de kuralcı olmayalım canım, amannn :slight_smile:

Kaleminize sağlık,

Sevgiler,

Sena

1 Beğeni

@ebuka
Kefren zat-ı muhterem çok sinirlenmiş benim suçum değil. :rofl: Sonuö olarak sizin de ona sinirlenip ters yapmanıza sevindim demek ki duygu geçmiş okuyucuya. Teşekkür ederim yorum için.

@Sena

Ya şaka bir yana bu da kısa öykü. Minimal öykü deniyor hatta bu türe. Var yani böyle bir şey ya ben uydurmadım. Ha uydurur muydum evet. :rofl:Ama yok bu kez uydurmadım. :rofl: Giriş giriş giriş aynen :rofl::rofl::rofl::rofl: Teşekkür ederim yorumun için.

2 Beğeni

Tanrıların kavgası
Kızmış sinirlenmiş ama hiç sinmemis dik başlı bir savaş başlamış belli ki. Kısa olduğu kadar uzun bir öfke var satırlarda kime yada neden dedim

Sonra açtım bir daha okudum. Bir daha okudum. Ve bazı öfkelerin sebebi yoktur can sıkıntısı gibi yakar durur insanı ama susturamaz durdurmaz yerinde. Hep bir köşeden dönüp dolaşır konuştukları kendisine.

Bence iyi ve dikkatli okumak lazım. Şiirsel bir tadı var… Oda işte sözcükleri doğru sectiriyor insana… Güçlendiriyor tüm metni… Üst metinde öfke alt metinde hesaplaşma… ÇOk acımasız.

Kaleminize sağlık. Nice öyküler insallah

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Aslında beklediğim ve benim de metni yazıp okuduktan sonra kendi kendime yaptığım bir yorumdu bu: öfke. Bu açıdan baktığınız ve metnin kısalığından ziyade edebiyatı ile ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. :grinning: Çünkü bir metni güzel yapan uzunluğu ya da kısalığı değil edebiyatıdır.

Canım Merve❤ Firavun’u böylesi gerginlestiren, altındaki odunu atesleyen nedir diye merak etmedim değil.
Kullandığın dil, kelimelerin okuyucunun dudaklarında akması şahane. Uzun bir şiir, kuvvetli bir kitabın girişi gibi.
Ben dahasini okumak, bu nefis girişe bir neden bulmak isterdim. En azından bu öykü bunu hakediyor diye düşünüyorum.
Temaya yaklaşımını da sevdim.
Daim olsun kalemin arkadaşım. Daha nicelerine, daha iyilerine💕

1 Beğeni

Gaye :heavy_heart_exclamation:

Yorumun çok değerli. Çok teşekkür ederim. Şimdilik bu öyküye devam getirmek gibi bir düşüncem yok. Sadece kısa bir firavun siniri diyelim. :rofl: Mısır dersi alırken öğrendiğim, firavunların yaptığı zulümden etkilenen insanları çıkardım bilinçaltımdan sanırım. Kim bilir belki de bir şeyin başlangıcı da olabilir bu öykü. Bilemiyorum. Fakat yapmak istediğim şey kısa yazdığım bir şeyin de etkileyici olabileceğiydi ve sanırım oldu da. Rıhtım’ı deneysel kullanmaya başladım sanırım. Okulumuz burası sonuçta. :smiley:

1 Beğeni

Uzun cümleleri hiç sevmem. Ama siz lütfen uzun cümle yazın. Çok güzel olmuş. Tam tadında bitti.
Elinize sağlık.

1 Beğeni

Merhaba. Bu nazik ve latif yorum için teşekkür ederim. :heavy_heart_exclamation:

1 Beğeni