Avcı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Avcı – Aylık Öykü Seçkisi

image

Kunter ortak salona girdiğinde, bir handa bulunmayacak kadar nadir olan sessizlikle karşılaştı. Sıralar boştu. Köylü halkı, tüccarlar ve yolcuların kaba seslerinin yokluğu hemen fark ediliyordu. Bir yanında ucuz bira ve üzüm şarap fıçıları, diğer tarafında olan ortak salon, uzun ve esintiliydi. Dışarıdan gelen yağmurun çatıyı döven sesi, şöminede yanan kuru odunların çıtırtısı ve bir masayı… (DEVAMI…)

Merhaba, cevremde edebiyatla ilgilenen olmadığı için, yazdığım öykülerimden geri dönüşüm alamıyorum. İyisiyle kötüsüyle yorumlayıp yazarsanız sevinirim.

1 Beğeni

Merhaba,

Elinize sağlık. Sanırım yazanların karşılaştığı ortak bir sorun da sizin başınızda. Okuyup yorum yapacak çok fazla kişinin olmaması. O zaman da iş başa düşüyor ve metinlerimizi bir değil bin defa okuyoruz. Bu bir kitap olsaydı, ben buna para verip okusaydım, karşılaşmak istediğim cümleler bunlar mı diye soruyoruz kendimize. Bu da böyle bir süreç, sancılı bir gelişim süreci.

Metninizin gelişmeye ihtiyacı var. Cümle yapılarınızın oturması gerekiyor. Bir yazar yazdığınız yazıyı bir süre kapatın, bekletin, uzaklaşın ondan demişti. Siz de bunu yapabilirsiniz.

Birikiminizi yazıya dökmenin en iyi yolu, deli gibi okumaktan geçiyor, elinize ne geçerse, böylece iyiyi kötüyü ayırt edebiliriz. Bunlar benim kendime verdiğim tavsiyeler umarım size de uyar.

Yazmayı seviyorsanız yazmaya devam edin :slight_smile:

Kolay gelsin

3 Beğeni

Bravo ne güzel analiz etmişsiniz

1 Beğeni

Murat yazıların beni hep eski zamanlara eski hikayelere götürüyo kardeşim … anlatım tarzn çok başarılı fakat önermeli öğretici yazılar yazsan daha süper olur bişeyler katabilirsin insanlığa o ışığı göryrm kardeşim​:wink:bide isimleri falan nerden düşünüyosun yabancı diyilde biraz yerli çalışadabilirsin balıkçı osman aga medela​:grin::anchor::wink::+1::innocent::heart:

Merhabalar,
Öncelikli olarak tebrik ediyorum, hem kaleme aldığınız öykü hem de eleştiri talebiniz için.
Öykünüzü okudum. İki eleştirim var. Bence metafor kullandığınız ve betimlemelerin çok olduğu cümleleri peşpeşe kullanmak yerine, araya daha sade cümleler eklerseniz, onların vuruculuğunu çok daha fazla etkin kılabilirsiniz. İkinci eleştirim zaman klipleri ile ilgili. Belki dönüp yeniden bakmanız ve bir okuyucu olarak değerlendirmeniz size yön verecektir.
Bunun dışında iyi olmaya açık bir kaleminiz var. Sonraki seçkilerde görüşmek dileğiyle🤘

2 Beğeni

Merhaba, yorumunuz için teşekkürler. Aslında öykümü yollamadan önce kafamda zaman kiplerini düzeltmek vardı ancak son güne kaldığı için aceleyle yollamak zorunda kaldım… Öykümü tekrar okuyunca yorumlarınızın doğruluğunu daha fazla görebiliyorum. Tekrar teşekkürler.

1 Beğeni