Awwol

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/awwol/

image

Soluk soluğa olsa da seyrekleşen adımlarını sıklaştırmaya çalıştı. Çünkü zaman dalganın kıyıya vurduktan sonra, kumların kalan suyu emdiği gibi eriyordu. Başının üzerinde adeta onu yakmak için yemin etmiş olan güneş ve yaydığı sıcağın etkisi ile balçığa dönen kar birikintileri, zaten zor olan yürüyüşünü daha da zorlaştırıyordu. Bunun yanında üzerinde olan kalın ayı postu, sırtındaki peksimet… (DEVAMI…)

Sevgili Onur,

İlk öykün olduğunu görüyorum. Aramıza hoşgeldin. Yazmanın her zaman çok heyecanlı bir macera olduğunu düşünmüşümdür. Bu macerada hem öğrenirsin hem öğretirsin hem paylaşır hem de saklarsın. Yine de her koşulda çok zor bir süreçtir. Kahramanların oluşumundan hikayenin yapısal bütünlüğüne kadar (yani zaman kullanımı, anlatımın teknik ve hikayesel olarak kendi içinde tutarlı olması, olayların takip sırasının planlanması gibi gibi…) bir çok konuda uyanık olmalı ve olaylara, karakter gelişimlerine, neden-sonuç ilişkilerine ait çemberlerin kapanmış olduğundan emin olmayı gerektirir.

Bu bağlamda hikayenin kendi içinde tutarlı olduğunu söyleyebilirim. Belki bir gün seçkiye gönderdiğim öykülerden birini okuma imkanın olur - ki çok mutlu olurum- o zaman benim aslında bize ait olan mitolojiyi baz alan ve bize dair hikayeleri günümüze uyarlayarak anlattığımı görebilirsin. Bu yüzden Kaf Dağında elfleri görünce - biraz garipsediğimi söyleyebilirim. Sanırım onları Valinor’a daha çok yakıştırıyorum :slight_smile: Elbette bir yazarın hayal gücüne bir yorumumuz asla olamaz. Kaf Dağı’nın elfli versiyonunu da okumadık demeyiz :slight_smile:

Awwol’un çıkarcı krallara karşı gösterdiği prensipli davranışın okuyucudaki etkisini güçlendirmek için biraz daha temellendirmek isteyebilirsin belki. Bir de kahraman olayların içinde her zaman özne olmasını tercih ediyorum yani olaylar ile savrulan bir kahraman bana biraz daha mı kontrol edilmeli, hissiyatı uyandırıyor. Örneğin, elf ordularını görünce hiç sorgulamadan-amacı-tehlikesi-sonrası düşünmeden kılıç çekip at sürmeye başlıyor, gibi.

Dediğim gibi değişik, bir melez tip hikaye olmuş. Umarım başka hikayelerini de okuruz. Acaba aklında başka nasıl hikayeler var.

Aramıza tekrar hoşgeldin.
Eline ve düşgücüne sağlık
Sevgiler
Dipsiz

Merhaba,

Yüreklendirici ve uyarıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Konu üzerinde düşünmeye çok fırsatım olmadı yaklaşık bir saat içinde yazıp gönderdim. Bu yüzden dediğiniz gibi bazı ölümcül noktaları gözden kaçırmışım. Asıl amacım; dört yıldır yazmak için akıl almaz derecede araştırma yaptığım ve sonunda yarattığım yeni dünyada geçen kendi fantastik romanımı bitirerek yayınlatmaya uğraşmak. Bunun için her ay seçkiye öykü göndererek yazım tekniğimi geliştirmenin yanında değerli yorumlar alarak az önce bahsettiğiniz hataları yapmamak. Yorumunuz için tekrar teşekkürler.

Saygılarımla.