Ayrılış

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Ayrılış – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Haber ajansımıza ulaşan son bilgiye göre stratosferdeki büyük incelmenin sebeplerine dair uzmanların elinde önemli bir ipucu bulunmuyor. İncelmenin büyük ihtimalle küresel ısınma kaynaklı olabileceği açıklandı.Öte yandan birkaç ay içinde yaşanan bu bariz incelmenin geçtiğimiz günlerde Sahra Çölü’ne yağan kar ile ilişkisi kurulabilmiş değil. Uzmanlar atmosferimizde yaşanan bu incelmenin Meksika, Peru, Mısır ve Endonezya çevresinde tehlikeli… (DEVAMI…)

Merhaba.
Piramitlerin gayrimenkul yani taşınmaz bir varlık olduğunu düşünürken, menkule dönüşebileceğini sayenizde görmüş olduk. :slight_smile: Farklı bir bakış açısı. Ummadık taş, baş yardı. Tebrik ederim.

Kısa ve akıcı bir öyküydü. Öykünün ana karakteri Ferit’miş gibi başladı. Sonra Semih’e kaydı ve finalde de gerçekleşen olaylar karakterlerleri sildi süpürdü.

Öykünün bir bölümünde anlatıcı “kaykılmak” kelimesini kullanmış ve hemen ardından karaktere de aynı kelimeyi söyleymiş. O bölümde kelime tekrarı olmasa daha iyi olur gibi.

İlk öykünüz bu forumdaki. Hoşgeldiniz. Öyküleriniz bol olsun, içine sığabilsin okurlar.

Sevgiler…

Çocukken piramitler hakkında araştırma yapmayı çok severdim. Gizemli olayların anlatıldığı dergiler satılırdı gazete bayiilerinde, satın alıp okurdum. O yıllarda bir yazı dikkatimi çekmişti. Piramitlerin uzaylılar tarafından indirilen araçlar olduğuna dairdi bu yazı. Öykünün çıkış noktası yıllar evvel gördüğüm bu ilginç yazıdır aslında. Gizem, beğendiğim ama çok da ürün vermediğim bir tema. Piramitlerle ilgili bu kısa öyküyü yazarken çok keyif aldığımı ve öykü seçkisine ürünler göndererek bu keyfi sürdürmek istediğimi söyleyebilirim.

Zahmet edip düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. “Kaykılmak” sözcüğünün tekrarı konusunda çok haklısınız. Bu tekrarları engellemek için demlenmeye bırakmayı ihmal etmeyin demiyorlar mı öyküler için. Biraz acele pişirilen bir öykü oldu :blush:

Sevgiler…

1 Beğeni

Evet, edebiyatta demleme süresi önemli ama forumda verilen süre kısıtlı. :slight_smile: Hepimiz azami derecede özen göstermeye çalışıyoruz zaten. Bu özenmişlik de ortaya konan ürünlere yansıyor. Kaykılmak kusuru kadı kızında da olur. Üzerinde durulmamış eserler kendini çok belli ediyor ve iyi bir okur da bunu çok kolay fark edebiliyor. Forumun böyle bir katkısı da var öykü okuyucularına.

Tekrar hoşgeldiniz diyorum. Bir sonraki öyküde görüşmek dileğiyle.

Sevgiler…

Merhaba @Murat.Gil,

Piramitlerin uzaylılarca işlem görmesi fikri orijinal olmuş. Kaleminize sağlık. Kıyamet alameti gibi olacakları bekleyen ailenin hikayesi aktı gitti. Değişik bir yaklaşım olmuş.

Teknik olarak değerlendirmiyorum, siz okulunu okuduğunuz için daha iyi bilirsiniz, eminim.

Emeğinize sağlık.

Sena

Merhaba, öykünüzü keyifle okudum. Hatta uçandaire temalı “kırmızı pabuçlar” adlı öykümle benzerlikler( gökyüzündeki cisim, ülke adları ve coğrafyaların özellikle belirtilmesi, olağandışı durumlar, dünya dışı varlıklar…) okuma deneyimimi bir nebze daha keyifli kıldı. Tam bir kurmaca bilim kurgu öyküsü.
Naçizane; bir tek karakter odağından devam etse ve bazı kelime tekrarları olmasa daha hoş olabilir ama bu haliyle de güzel.
Olağandışı olan her şey özellikle gençken insanı cezbediyor. Sonrasında hayatın olağan akışındaki iniş çıkışlara daha fazla takılıyor ve sürükleniyoruz. Belki bu yüzden gençlikte geçen öyküler daha enteresan,
Tekrar kaleminize sağlık!

Öyküyü begenmenize sevindim. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Merhaba, beğeni cümleleriniz için çok teşekkür ederim. Kelime tekrarı ve benzeri olumsuz eleştirilerinize katılıyorum, önümüzdeki öykülerde daha iyilerini yakalama fırsatı bulurum diye umuyorum. Sevgiler.