Balina İçinde Aliana Tiyatrosu

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Balina İçinde Aliana Tiyatrosu – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Okyanus’ta var olmak için karada yok olman gerekir. Okyanus’a hoş geldin.” Balina. On iki metre. Bu oyun böyle değildi. Meşhur tiratlar atılmayan sahneden yalnızca figürler saçılacaktı. Sahnede ölü balinanın parlak yüzeyine bakarak hiç konuşmayacaktı Aliana. Fakat dansını da balinanın yanında yapma gibi bir hayali yoktu. Siyah tül elbisesinin içindeki göz alıcı vücuduyla seyirciyi sahneye hapsedecekti.… (DEVAMI…)

Merhaba @Elif

Eline sağlık. Kalemin de Aliana ile birlikte dans etmiş sanki sahnede. Bazen şimdiki zaman ile yapılan anlatımlar beni yorsa da, senin metnindeki ahenk ve akış bu hissi yaratmadı. Anlatım biçimin, sahne kurgun, kullandığın dil, hikayen ile çok uyumlu. Bitirdikten sonra, kesinlikle böyle bir oyun sahneye konabilir dedim.

Metnin akışında iki yer dikkatimi çekti.

“Yeni kesilmiş tırnaklarınızı kadifeye sürmeyi denerseniz Aliana’nın sesini içindeki sızıyı duyabilirsiniz.” ve “Ortası çukurlu bir bel görüyoruz”

Okuyucuyla doğrudan iletişime geçtiğin hissini veriyor bu iki cümle. Akan metnin seyri değişiyor. İlk okuduğumda, biraz tereddütle yaklaştım. Ama sonra beğendim, hatta acaba böyle serpiştirilmiş bir kaç cümle daha olsaydı dedim kendi kendime.

Oradan buradan düşünceler işte :slight_smile:

Kalemine sağlık tekrar.

1 Beğeni

Merhaba,

Ne mutlu bana.

Sahneye balina koyarlarsa bilet için tüm paramı veririm.
Keyif verdiyse mutlu olurum. Teşekkür ederim.

1 Beğeni