Bedbaht

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Bedbaht – Aylık Öykü Seçkisi

image

Sevgili Dünya halkı, Beyazlar içindeki kadın gelip dünyanın sonunu getireceğimi söylediğinde hiç mi hiç şaşırmadım. On sekiz yıllık hayatım hep tuhaf ve matrak aksiliklerle gitmişti, kıyameti getirmem için bir elimi yanlış oynatmam ve bir de kelebek etkisi dedikleri şey yeterli olur diye düşündüm. Meğerse iş öyle değilmiş. Gelin size baştan anlatayım. Annemi hastaneye bile götüremeyecekleri… (DEVAMI…)

5 Beğeni

Merhabalar,

Keyifli ve sade bir öyküydü. Doğal bir anlatım yakalayan Bedbaht kendini çok iyi dinletiyordu. Başına gelen gariplikler kurguda nereye varacak diye düşündürse de sonu tahmin edemedim. Meraklı bir okuma sağladı bu da. Genelgeçer unsurların ötesinde yaşama dair hisleri ve fikirleri çok güzel yakalamıştınız.

Misal vicdansızlık tanımınızı epey doğru buldum; içinde bir miktar suçlayıcı bir yaklaşım olsa da. Cidden bunu uygulamayı istediğim için sanırım aklıma yattı bu kadar. Hatta bu ara tepkilerimi ardına gizlediğim cümleyle geleceğim “Kimsenin vicdanını rahatlatmakla uğraşamayacağım.” Eh Bedbaht’ın da dediği gibi “Yaşasın vicdansızlık o halde!”

Beyazlar içindeki kişinin kadın olması da beni ekstra mutlu etti. Alametler ince düşünülmüş ve sezdirmeden kaleme anılmıştı. Sadece yeni çocuğa sonra ne oldu onu merak ettim :smiley: Kurguyla çok alakalı değil belki ama her şeyi kaosa sürükleme bahanesiydi kısmen :smiley: Son olarak halanın öğütlerini de merak etmedim diyemem. Günlük yaşamda mahşer gününden daha çok işe yarayabilir gibi.

Kaleminize ve zihninize sağlık!

1 Beğeni

İyi Pazarlar:
Bana biraz Nasrettin Hoca fıkrasını anımsattı. Bilirsiniz Hocaya sormuşlar kıyamet ne zaman kopacak diye “Küçük kıyamet mi? büyük kıyamet mi demiş” ya. Hepimiz o küçük kıyameti yaşayacağız. Bende o küçük kıyameti ve de hüznü hissettim. Kaleminize sağlık…

Merhaba. Öykünüzü çok beğendim. Hiçbir mitin hiçbir kehanete uymayacağı kanaatindeyim. Bu ne demek? Yani korktuğumuz hiçbir doğa üstü olay tahmin edeceğimiz şekilde olmayacak. Öyküyü okuyunca aklıma direk bu geldi. Hani bir savaş olmadan küçük çaplı denemeler yapılır ya. Ya da bir krizin nasıl atlatılacağını öngörmek için küçük krizler yaratılır. Onun gibi belki de karakterimizin yaşadıkları yalnızca bir denemedir. En azından ben öyle düşündüm. Elinize sağlık, bu öykü beni çok düşündürdü.