Bir Başka Uzay Macerası 2071

Afiyet olsun. Hoşgeldin sefalar getirdin.:grinning:

Geçen ay birkaç yerden bu konuyu açmamı arzulayanlar olmuştu. Ayrıca eşime astronot konusunun çok geniş olduğunu söylediğimde aldığım “Keşfe odaklan illa uzay olması gerekmez” telkiniyle de nano vs. genome çatışmasının nano dünyası üzerine eğilmeye karar verdim.

Anlatıcının profesörü tanıtırkenki okuyucuyla interaktif ilişkisinin öykünün diğer kısımlarından farklı bir dokusu olduğunu biliyordum ama yine de değiştirmeyi düşünmedim. Tepkileri görelim dedim birnevi ve okuyucuları biraz aksattığını gördüm. Bu da bir ders oldu. Belki tüm hikayeyi dış ses ile yazmalıydım belki hiç kullanmamalıydım onu ama bir o bir bu insanları rahatsız etti. Neyse ders alındı söylediğim gibi.

Diyaloglarıma normalde güvenirim. Geçen ay ilyadadan ilhamla meydan okuma diyalogları yazdım ve okuyucu beni gömdü :sweat_smile: Dolayısıyla bu öyküde bunu biraz şeref meselesi yapmış olabilirim, gerçekten diyaloglarım fena değildir çünkü.

Teknik bilgiyi çok verme konusunda birbirinin sebep sonucu olan iki sebep var.
1- “Bir başka” uzaydan bahsetme gerekliliği ki nano uzayı kastediyorum.
2- Bunu yapabilmek için konuyla ilgili bir kitap okumam.
Ve evet formülasyonsuuz bakarsak yazdıklarım bilimsel gerçeklere dayanıyor. (İronik olarak ana tema değil amma yani nano teknoloji ile doğa olayları kontrol edilebilir mi bilmiyorum ama profesörün başarıları, karbon, altın, aids tedavisi, yüzey gerilimi, elmas yapımı vs. gerçek.)

Akıcılık konusunda dış ses ve teknik bilgi fazlalığı etkilemiş olabilir.

Olay örgüsü konusunda ise amacım, doktorun askeriyenin işe karışmasından sonra çok kısa bir zaman diliminde olayın gidişini anlayıp -çünkü bir deha- etik kaygılarla bu projeden ayrılmasını anlatmak olduğu için çoğunlukla bir karar alma sürecini anlatmış oldu bu öykü.

Özellikle olay örgüsü konusunda başka bir eleştirin varsa bir çayımı daha iç ve onu bana imkanın olursa söyle lütfen. Bu başlığı özellikle önemsedim, sorunu ortadan kaldırmak isterim.

Samimi ve detaylı analizin için ayrıca teşekkür ederim.

1 Beğeni