Bir Gece Anıt Mezarda

Sevgili Selim,

Boğazdaki balinadan, 28 Şubatta Esra’yı bulmak için toplanan aile meclisine ve Muhtarın diktiği 6 ağaca kadar geçirdiğin yolculukta bizimle en çok 2019 da öykülerini paylaştın. Umarım yeni yılda daha çok yazarsın.

Hikayelerinde genel tekinsizlik hissini başarılı bir şekilde kullanıyorsun. Tekinsizlik derinleştikçe okuyucuyu hikayeye çekiyor ve çektikçe okuyucu korku hissini merakla birlikte hissettiğinden okumaya devam ediyor ancak hiç bir zaman dehşete düşmüyor. Tam düştüğü anda hikayeyi bitiriyorsun ve okuyucu aklında sayısız soru ve merakla bırakıyorsun. Bu anlamda hikayen tam tadındaydı. Tebrik ederim.

Tek bir yorum yapmam gerekirse; siste kaybolan 3.kişi havada kalmış. O karakterin görevinin, amca-yiğenin mezarlığı bulmasını sağlamak olduğunu anlıyorum ancak kaybolmasında bir amaç göremedim. Ancak ilk tanıştıklarında konuşkan kazı yaparken suskun olmasının bir anlamı olmalı diye düşündüm, ancak onu da bulamadım. Bu ufak düzletme hikayenin bizi daha da ürkütmesini sağlayabileceğin kanaatindeyim.

Mutlu bir yeni yıl dilerim
Eline ve düş gücüne sağlık
Sevgiler
Dipsiz