*C 19 m11*

Selam @Foton ve onun holivudvari eseri :slight_smile:

Bu öykünde diğer öyküyü de düzelttiğini belirtince, bende de zamandan bol ne var, hatırlamak için ikisini birden okumaya karar verdim ve iyi ki öyle yapmışım. Çünkü tek başına bunu okumak, tüm sahneyi bozabilir.

Dediğin gibi olmuş ve ilk öykündeki cümlelerde yaptığın düzenlemeler kesinlikle daha okunur kılmış metni. Bütünüyle baktığımda çok zengin bir yapısı var ve amatör işi değil bu kesin. Yani atmosferi iyi yakalayıp, ikinci öyküyle güzel bağlamışsın. Bu türün çok içinde olmamama rağmen, ilgimi çektiği için zaman ayırdım. Ben de bilimkurgu yazmaya başlarmışım :slight_smile:
Bu kadar övgüden sonra aldığım bazı notları paylaşmak istiyorum: belki bazılarını ben anlamadım, belki senin gözünden kaçtı belki de hiç alakası yok :slight_smile:
Ayrıca bunlar baya detay, kurguyla ilgili. Ben okurken böyle okuyorum çünkü.
Bu notlarda eski öykünle ilgili olanlarda var. Yanıt vermen için değil ama sen de düşün diye yazıyorum

1- İlk öykündeki metalden kapıya çarpması inandırıcı gelmedi bana. Kadın otoparkta sağlı sollu arabalara ve kolonlara çarpıp koşarken kapıya çarpması nedense sanki olası değil. Neden önemli geldi, çünkü nefes nefese bir sahneyi okurken ben de o metal kapıya kafamı vurdum ve ne alaka dedim. Metal kapıyı görsün ya da başka birşey.
2- Beyaza yakın renkteki koridoru görüp de burası hastane olmalı diye bir çıkarım yapamaz, üstelik hatırlamıyor.
3- Çıkışın sağdan üçüncü koridorda olduğu nasıl aklına geldi?
Yani bu kadın ciddi hatırlamazken bunların pat diye aklına gelmesiyle bir tezat var
4- Kollarında serum bağlı olarak ölmüşlerle ilgili ironiyi bence açıklamana gerek yok, okuyucu anlıyor.
5- Işıklar yok ya da göz kırparak yanarken, koridorun renginin beyaz olduğunu göremeyceğini düşündüm, yanılıyor olabilirim.
6- Elini göğüs cebine atıp kimliği bulması bence çok geç yer buldu metinde.
7- Çocuk referansı çok havada kaldı, bizi bir yere götürmedi, ya da ben kaçırdım. Rahminin alınmasına mı referans?
8- Alnındaki mühürden çocuk korkuyor, askerler hemen kabul edip komutana götürüyorlar ama ortada klonlar dolaşıyor, yani tamam “eğer çıkmazsam yakın her yeri” diye bir söylem var ama orası bana yine de havada kaldı
9-“Bulaş olma” benim ayrıca sevmediğim bir kullanım. Niye bulaşmıyor?
10-Askerden komutana götürülüş oradan sonrası baya hızlı çekim
11-Hatırasız hissederken komuta ettiği yeri bulabiliyor

Öykünün sonlarına doğru ise Nerminden Nermine başım döndü. Belki benimle ilgilidir. Ama acaba daha açık izler mi bıraksaydınız aynalar arasına.

Hata bulmak için bunları yazdığımı düşünmeyin lütfen, sonuçta bu kadar büyük bir metnin içinde kopmak zor değil. Ayrıca ben de katılıyorum holivud yorumuna

Neden olmasın

Sağlıcakla kalın

1 Beğeni