Cosmo-Nuts

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Cosmo-Nuts – Aylık Öykü Seçkisi

image

Ayaklarının altında ezilen yaprakları hissedebiliyordu, ıslak ve çürük. Olduğu yerde durup etrafına baktı. Gemiden çok uzaklaşmamıştı. Başlığına fısıldadı: “Çevre taraması.” Birkaç saniye sonra yüzünün birkaç santim ötesinde, başlığın iç camına veriler dökülmeye başladı. İçinde bulunduğu 28 dönümlük alan içinde hiçbir canlı yaşamıyordu. “Bir yanlışlık olmalı” dedi kendine. “Albay, hata yapma oranım…” “Kendimle konuşuyordum” dedi sesini… (DEVAMI…)

Gerçekten bravo. Mag ile HAL 9000’in benzerliğinden mi bahsedeyim, insanda uyandırdığı dört dörtlük manga hissinden mi dem vurayım, psikolojik gerilim öğesinin yerli yerindeliğini mi öveyim, yoksa kozmonotun oğlu ile olan duygusal ilişkisine mi dikkat çekeyim bilemedim. Harika bir bilimkurgu öykü olmuş.

Sürpriz sonunu da çok beğendim.

Bu arada, Sasha kozmonota doğru koşarken eklemlerinden gelen yağlı mekanik sesi duydum diyebilirim o kadar canlı bir betimleme olmuş.

Tekrar tebrik ederim. Seçkiye sıkı bir başlangıç yaptınız. Diğer seçkilerde de görüşmek üzere.

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Yorumunuzda gerçek bir okuyucu var. Hep beraber daha iyisine doğru devam etmek dileğiyle

Çok güzel bir bilim kurgu hikaye, eline sağlık. Aksiyon, gerilim, ilginç son her şey gayet başarılı. Yazım tarzı olarak tempolu bir anlatım şeklin var; gereksiz betimleme yok. Diyalogların da başarılı olduğunu düşünüyorum. Sonuna kadar sıkılmadan okudum ki bence bizim gibi amatör yazarlar için en büyük ölçüt bu.

Gördüğüm kadarı ile seçkideki ilk öykün, sonraki seçkilerde de görüşmek üzere :wink:

Gerçekten sürükleyici ve güzel bir hikayeydi. Albay, Mag isimli yapay zekaya biraz sert davranıyor ama bunun sebebinin de onun asker karakterinin yansıması olduğunu düşünüyorum.

Merhaba. Beğenmene sevindim. Akıcılık konusu gerçekten çok önemli ve dikkat ettiğim bir konu. Daha önce kendi sitemde yaziyordum. Kayıp rıhtım için ilk oldu. Bundan sonra her seçkide görüşmek üzere.

Albay aslında Mag’ı arkadaşa en yakın şey olarak görüyor. Asker kişilik önemli. Bununla birlikte Mag’a takılmayı seviyor sanırım:)

Sevgili @Skywalker

@MuratBarisSari katılıyorum sıkı bir başlangıç oldu ve hiç sıkılmadan büyük bir keyifle okudum. Bununla beraber küçük bir yorum yapmak isterim. Albay “Orman, duvar, çürüyen yaprakların kokusu…ve gölge.” satırları sırasında başlığını takıyor. Eğer başlığı takıyorsa dışarıdaki atmosferden yalıtılmış haldedir yani koku alamaz. Hikayenin ilerleyen yerlerinde de “çürüyen yapraklara” referanslar olduğu için belki Albay’ın başlığını bir yerlerde çıkarmasını sağlarsan bu mekanik değişiklik hikayeyi güçlendirebilir diye düşündüm.

Eline ve düş gücüne sağlık
Sevgiler
Dipsiz

Sevgili Dipsiz,
Zaman ayırıp okuduğun için teşekkür ederim. Yorumlar için de ayrıca teşekkürler. Açıkçası bu seçki için ümidi kesmiştim. Daha fazla okuyan olmayacak diye düşünürken…
Koku olayı için şunu soyleyebilirim; Atmosfer desteksiz hava almaya müsait değil ancak Mag kontrollü olarak atmosferden başlığa veriyor. Hatta bayılmasına neden olan da olması gerekenden daha çok dış atmosfer vermesi. Yorumların için tekrar teşekkürler. Şimdi iade ı ziyaret zamanı.:slight_smile:

Merhabalar ve seçkiye hoş geldiniz. İyi ki gelmişsiniz.

Birkaç yerde aynı cümle ve sıralanan cümlelerde kelime tekrarına düşmüşsünüz.

Karakterin hayatından kesitler sunmanız öyküyü derinleştirmiş, finalin temelini sağlamlaştırmış.

Sonra birden herşey yerine oturdu.
“Sendin” dedi dişlerini sıkarak. “Sen başlığın oksijenini azalttın. Benim dışarı çıkmamı engellemek için asit yalanını uydurdun. Kalıntıları Sasha”ya temizlettin değil mi?”

Bu an ilgi çekici ama yeterli değil gibi. O fark ediş anının tadına daha fazla varmak isterdim.

Tüm bu ufak şeyler haricinde bu ayki seçkide okuduğum en başarılı olay öykülerindendi, hatta belki de en başarılısıydı. Film izler gibi izledim hikayeyi. Başıyla sonuyla kurgusuyla her şey çok güzeldi. Ellerinize sağlık.

Adınıza devamını dileyerek gelecek seçkilerde de görüşebilmeyi umuyorum. Bu güzel öykü için teşekkürler.

Merhabalar,
Hoşbuldum ve teşekkür ederim. Ben de burada olmaktan memnunum. Son anda haberim oldu ve hikayeyi son tarihten 2 gün sonra yolladim:) Hikayenin çözüm kısmındaki o konuşmada nasibini aldı sanıyorum. Hikayenin içine çekip ortama götürmüş olmasına ayrıca sevindim. Yorumlariniz çok teşvik edici . Tekrar teşekkür ediyorum. İş yoğunluğundan yazmakta zorlansam da bir sonraki seçki de buluşmak dileğiyle.