Cuci Otak

Merhaba

Elinize sağlık. İşlediğiniz konu, güç dengeleri ve buna balık açısından bakışınız güzel olmuş. Benim de balık temalı bir öyküm vardı. Konusu çok farklı olsa da onu anımsadım.

Bir kaç noktaya belki tekrar bakmayı düşünebilirsiniz. Mesela burada bir tekrar var. Farklı bir anlatım biçimiyle bu tekrarı yok edebilirsiniz.

İnsanlara olan nefretleri her geçen gün artıyordu. İnsanların güçlerini bir şekilde kırmak ve dünyanın yeni hakimi olmak gerekiyordu.

Mecliste insanların güçlerini kırmak ve balıkların dünyanın yeni hakimi olmasıyla ilgili birçok çözüm önerisi sunulmuştu ama en çok beğenileni “Deniz Kızı Projesi”ydi

Projenin adının Endonezce beyin yıkama anlamına gelen Cuci Otak olması ve nedenini Endonezya’da yaşanan bir olaya bağlamanızı da beğendim. Ancak burada anlattığınız olay sanki biraz hafif kalmış. Yani bezle örtülen Deniz kızının neden böyle önemli projeye esin kaynağı olduğu biraz daha vurgulanmalı diye düşüyorum.

Son olarak;

Ancak fark ettikleri üzere insanlar boğulmuyorlardı. İlginç bir şekilde denizin derinliklerine doğru yüzmeye devam ediyorlardı. Bilim balıkları bu işte bir tuhaflık olduğunu anladılar ve yöneticilere durumu bildirdiler

Burada insanların nasıl boğulmadıklarını okuyucuya vermeniz daha güzel bir etki yaratabilirdi. “İlginç bir şekilde” bana göre yetersiz kalmış.

Emeğinize sağlık
Görüşmek üzere
Müge