Deli Astronot

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/deli-astronot/

image

Tırnak makasının her seferinde sesi biraz daha artıyordu. Bir ara bu durumu tırnaklarımın uzunluklarına bağladım. Çünkü tuhaf bir şekilde (ve benim isteğim dışında) baş parmağımdan serçe parmağıma kadar tırnaklarımın boyu giderek uzuyordu. Sanırım kendi kafamda “Uzun tırnak daha çok ses çıkarır. ” diye bir mantık vardı. Herhalde bu yüzden böyle düşünmüştüm. Ama sonra etrafımdaki insanların… (DEVAMI…)

Kurguyu değişik bir şekilde ele almışsınız. Karakteri ve deli astronotla olan diyalogunu sevdim. Anlatımınız çok doğal ve samimi geldi. Okumaktan keyif aldım.

Sevgili Zilan,

Bu ay yazdığın öykü ilk başladığında bir rüya mı anlatılıyor diye düşündüm. Sonra olay örgüsüne dikkat ettim. Cenaze evinde bir kız, orada olmaktan rahatsız, tuvalete gitmek için “tırnak kesmeyi” bir bahane olarak kullanması lazım ki balkonda astronot giysili bir deliyle karşılaşabilsin. Bu kadar enteresan olay absürd bir karanlık hikayeye oldukça yakışır sanırım. Özellikle yoğunlaştığım bir alan olmadığından ve seni anlayabilmek için bir önceki öykünü de okudum. Açıkçası onun daha çok ilgimi çektiğini söylemeliyim.

Lütfen yazmaya devam et. Yazarken cümlelerin bir şeyi olduğu gibi vermektense betimlemeye konsantre olman hikayenin gücünü arttıracaktır. Ayrıca naçizane olarak; kurgusal bütünlüğe ve diyalog kalitesine konsantre olunduğu ve parazit kelimelerden uzak kalındığı sürece okuyucu ile kurulan bağın daha güçlendiğini düşünmüşümdür hep… Belki bir kez daha hikayeyi buna göre gözden geçirmek istersin.

Eline ve düş gücüne sağlık
Sevgiler
Dipsiz

Güzel ve akıcı bir öykü kaleminize sağlık.