Deniz Kasabı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/deniz-kasabi/

image

Hiç bilmediğimi sandığım yerleri özlüyorum. Öyle sandığım, diyorum çünkü biliyorum. O dünyada şatolar var, kaleler var. O dünyada yemyeşil dağlar, kırlar ve asil bir gelin gibi parlayan şakayıklar var. Şakayıklar… Ne kadar severim şakayıkları. Her rengi vardır onların. En çok beyazlarını severim. Beyaz şakayıklar, yaşayıp yaşamadığıma emin olmadığım o eski günleri hatırlatıyor bana. Sahi ne… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Merhabalar
Öyküyü çok sevdim. Verilen mesaj öyküye başarıyla yedirilmiş. Betimlemeler atmosferi gerçekçi kılıyor. Olayların akışı, kasabın orada bulunma nedeni, hayal ve rüya ilişkisi hepsi iyi düşünülmüş ve renk katmış. Diyaloglar hem doğal hem etkileyici geldi. Diğer seçkilerde görüşmek üzere. :slight_smile:

1 Beğeni

Yorum için çok çok teşekkür ederim. Okuyanın gözünde canlanmasına özel olarak çaba sarfettim yazarken. Başarılı olduğuma sevindim. Her ay böyle güzel yorumlar yapıp beni mutlu ediyorsun Duygu. Görüşmek üzere. :heart::kissing_heart:

1 Beğeni

Çok başarılı bir öyküydü. Ana fikri çok doğruydu. Hayatta; akıl ve cesareti, hayaller ve ajandayı uzlaştırmak pek fazla kişiye nasip olmuyor. Bunu bir makale gibi yazsaydınız da hak verirdim. Ama öykü formatına dönüştürülmüş olmasını ayrıca takdir ettim.

Hem bir övgü hem bir eleştirim var birbiriyle bağlantılı;

Düş anlatmaya en uygun olan birinci tekil anlatıcıyı çok iyi kullanmışsınız ve bu başarıyla son paragrafta okuyucuyla interaktif bir iletişime geçmişsiniz. İşte o son paragraf öyküyü biraz
öyküden alıp makaleye çevire yazmış.Çok şükür ki başaramamış.

Herşeyin sonunda çok başarılı bir öyküydü tekrar etmek gerekirse… Tebrik ederim.

1 Beğeni

Son paragraf konusunda o kadar haklısınız ki yazıp yolladıktan sonra bana da tuhaf geldi o kısım. Keşke birkaç okuma daha yapıp yollasaymışım diye düşündüm Hatta kendi yazdığım öykünün bizzat o kısmını itici bulmuş bile olabilirim. :grin: Güzel yorumlarınız için de çok teşekkür ederim.

Merve hanım öncelikle yüreğinize sonra elinize sağlık çok güzel bir öykü olmuş sürükleyici olduğu gibi etkilide bu hayatta bazı insanlar o denizde hep boğulup kalmış içinde bir sızıntı hayallerine ulaşamamış rüya gibi doğup yine rüya gibi bu dünyadan göç etmişler hayallerine ulaşanlar ise rüya sandıklarının gerçeğin ta kendisi olduklarını görmüş ona göre hayatlarına devam etmişler Merve hanım tekrar sizleri tebrik eder başarılarla ve hayallerle dolu bir dünya geçirmeniz dileğiyle…

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Ayrıca güzel dilekleriniz için de çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. :heart: Bu güzel dileklerin bin katı sizin de olsun.

1 Beğeni

Çok ama çok sağolun Merve hanım sizin öykünüzde beni çok ama çok mutlu etti ayrıca sizinde mutlu olmanıza sevindim

1 Beğeni