Deniz Kızı ve Küçük Leo

Sevgili Deniz

Seçkideki ilk öykün olduğunu görüyorum, öncelikle aramıza hoşgeldin. Öykünü okurken sanki gerçekten böyle bir rüya görmüş olabileceğin izlenimize kapıldım. Kimbilir belki gerçekten de öyledir. Yazmayı sevdiğini görebiliyorum,inan bu en önemli ve tek gerçek. Bunun yanına eklenenler ise sevdiğin şeyi daha iyi nasıl yapabilirimin sonucu olarak başvurduğun yöntemler.

Bu yüzen bir kaç tane naçizane önerim var, belki bir sonraki öykünde denemek istersin:
Seçki çok farklı seviyelerde yazabilen yazarlarla doludur. Pek de birbirimize benzemeyiz. İyi ki de öyle :slight_smile: Bu yüzden sen kimseye benzeme ve kendin ol, kendini rahat hisset burada ve diğerlerini de okuyarak düşündüklerini paylaş. Faydasını göreceğini düşünüyorum

Hikayelerde okuyu, yazarın saatte kaç kilometre ile sonuca ulaştığına aldırmaz ama yavaş mı yoksa hızlı mu gittiğini fark eder. Bu farkındalığın ise şöyle sonuçları olur
-yazar hızlı gitmişse, okuyucunun hikayeyei ve kahramanları tam olarak içselleştirme imkanı olmamış olabilir. Bu yüzden okuyucu-kahraman arasındaki bağ yeteri kadar güçlü olmadığından hikaye okuyucuda istenilen etkiyi yaratamayabilir
-yazar yavaş gitmişse, okuyucunun olayların arasındaki bağı takip edememe ve hikayeden düşme ihtimali olabilir. Okuyucu sıkılabilir, sonucu beklemeden hikayeyei terk edebilir.
-Nasıl denge kuracağım diyorsan cevabı çok basit. Zamanla ve gelişerek. Farklı hızları deneyerek.
-Bir arabada olsan gaz ve fren ile bu hızı ayarlayabilecekken, bir hikayede bunu nasıl yaparsın, diye soruyor olabilirsin. Ben kendime adıma bu hız ayarlamasını, hikayenin geçtiği çevre ve kahramanları tanıtarak, neyi neden yaptıklarını bir şekilde açıklama yolu bularak yapıyorum.

Burada senin biraz hızlı gittiğini söyleyebilirim. Senin yerinde olsam, belki deniz kızının neden yardım ettiğini, kahramanın rüyasını ailesinin neden dikkate aldığını, babasının pişmanlığının onların hayatına olan etsini açıklayarak yapmayı deneyebilirdim.

Ayrıca, aslan terbiyecisinin oğluna Leo demen bir tercih miydi bilmiyorum ama bence zamanında öldürmek zorunda kaldığı aslana bir özür niteliği taşıyor gibi hissettridi. İşte hikayelerde böyle küçük detaylar okuyucuyu nasıl kolaylıkla yakalıyor, paylaşmak istedim.

Tekrar hoşgeldin aramıza
Eline ve düş gücüne sağlık
Sevgiler
Dipsiz

1 Beğeni