Deve Kuşu

Selamlar Müge;

Haha :smiley: Başımıza ne geliyorsa zaten dış mihraklardan. Kim bilir, belki Kuli gezegeni ayrıntılı şekilde başka bir öykünün konusu olur :slightly_smiling_face:

Sizi güldürdüysem ne mutlu bana. Teşekkür ederim okuyup yorumladığınız için. Görüşmek üzere, iyi bakın kendinize…

1 Beğeni

Selamlar @ebuka,

Ben de okurken bu dönemin tek bir öyküde kalmaması gerektiğini düşündüm. Umarım devamını getirirsiniz.

Hezarfen’i de hikayesiyle çok takdir ederim. Uçan daire temasında bahsinin geçmesi tebessüm ettirdi.

Su Hatun’a da üzüldüm ama belki benim genlerimde de vardır, kimbilir :slight_smile:

Kaleminize sağlık,

Sena

1 Beğeni

Selam @ebuka,
Çok tuhaf bir öyküydü bu. Komikti, eğlenceliydi ama ciddi anlamda yaratıcıydı. Emeğinize sağlık. :+1:

1 Beğeni

Elinize sağlık @ebuka , sahiden çok keyifli bir öyküydü. Makale kısmına kadar gözüm biraz daha öyküleştirme aradı ama sonrasındaki hikaye aldı götürdü. Yeni öykülerle görüşmek üzere…

1 Beğeni

Merhabalar @Senaa,

Ne yazık ki bu gen çalışmasını yapan merkezler henüz yaygınlaşmadı ülkemizde, ben mesleki avantajımı kullanıp yaptırmayı başardım. Sonuç henüz çıkmadı, bekliyorum. İsterseniz size de bu hususta yardımcı olabilirim. :smiley:

Kim bilir başka bir öyküde Kuli gezegenine de gideriz.

Teşekkür ederim zaman ayırıp da okuduğunuz ve yorumladığınız için. Bol selamlar, görüşmek üzere…

1 Beğeni

Teşekkürler @ulu.kasvet.

Öyküyü beğenmen beni çok mutlu etti. Aşkın Tahripkâr’ı okudum, en kısa zamanda yorumlayacağım.

Bol selamlar, görüşmek üzere…

1 Beğeni

Merhabalar @nyphe

Bu güzel yorumunuzdan ötürü teşekkür ederim. Öyküyü beğenmenize sevindim. Görüşmek üzere bol selamlar…

Merhaba!
Okumaktan çok keyif aldığım, kısa ama konu olarak çok ama çok kuvvetli bir öykü olmuş. Hatta bence Su Hatun ciddi anlamda bir süper kahraman filmi olabilir. Su Hatun’un “Karesel” evreni genişletilerek bir roman yazılabilir. Çok özel ve güzel bir hayal gücü. Su Hatun’un yanlışlıkla moda yaptığı bronzlaşma akımı, anne babasının daha hiçbir şeyi tam anlamayarak onu kaçtı sanıp bağrına taş basması ve hep kadının suçlu görünmesi (yıkanma suyunda bile), dış mihrakların oyunları, İskandinav kahramanının Su Hatun’u kandırması ama Su Hatun’un yine de tüm bereketiyle muhteşem özelliklerini DNA’sı ile her yere yayması! Burada hem derin bir toplum eleştirisi hem de efsanevi bir yaratım var. Bu açıdan özellikle tebrik ederim. Kaleminiz daim olsun ve kuvveti artsın dilerim. Görüşmek üzere.

1 Beğeni

Selam @merveriii,

Vav, çok kapsamli ve hoş bir yorum olmuş açıkçası. :blush: Onore ettiniz beni.

Aslında günümüz kadınlarının çoğu birer süper kahraman.

Zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumladığıniz için teşekkür ederim. Bu arada sizin öykünüz de oldukça eglenceliydi. Görüşmek üzere, esen kalın…

1 Beğeni

Selamlar @ebuka,

Öykünüzü çok beğendim. Günümüzün konularını eğlenceli bir dille tarihsel bir efsane içinde aktarmanız ve okuyucuyu öykünün içine çekmeniz başarılı.

Kaleminize sağlık

1 Beğeni

Merhaba @Sercesahin,

Yorumunuzdan ötürü teşekkür ederim, öyküyü begenmenize sevindim. Yeni öykülerde görüşmek üzere, çok selamlar…

Merhaba @ebuka,

Hikayenizi ve burada yer alan diğer hikayelerinizi daha yeni okuma fırsatım oldu. Açıkçası başka bir çok mecrada gezip, etkinlik göstermekten, okumaktan, yazmaktan sınırlı zamanımdan çok az kaldığı için seçkideki çoğu hikayeyi okuyamıyor, okuduklarıma yorum yazacak vakti başka uğraşlara aktarıyorum.
Lakin siz nezaket gösterip benim hikayeye eleştirilerinizi yazınca, bende sizin yazdıklarınızı merak ederek hikayelerinize daldım.
Genel olarak yaratıcılığınızı mükemmel buldum, hikaye buluşlarınız, bunları kurgu içinde örerek büyütme beceriniz hayranlık verici. Nicedir böyle heyecan verici nitelikte yaratıcılığa rast gelmiyordum. Hikayeleri çok severim, özel olarak bilim kurgu türüne bayılırım lakin bu kadar yaratıcı kalemden hikayeleri görmek çoktandır nasip olmamıştı. Elbette safi kristalize bir yazından bahsetmiyorum, çapaklar, göze batan yerler yahut kurgu tercihleri var, fakat yaratıcılığınız takdire şayan. Tarz olarak alegorik yazınızı mizahi kanatlar takarak havalandırmanız hoş, lakin bazen sırıtıyor, olması gerektiği için değil, o noktada olmasa daha vurucu olacağı için.
Bu hikayeye özel konuşmak lazım gelirse; görece kısa bir metinde tematik bağ yaratıcı ve güçlü şekilde işlenmiş, mizahi tutum dengeli, yazım istifi pek güzel. Yalnız Su Hatun ve genel olarak kadın karakterleriniz daha derinlikli olabilirmiş gibime geliyor, tabi bakış açısı ve hikayenin kıratına göre durum değişir ama kadın karakterler biraz stereotip duruyor. Su Hatun’un “duş” alması o devir için “su dökünmek” diye yazılabilirdi lakin bu kadar ince elekten geçirmekte benim kusrum kalsın ne yapayım :grinning: .

Bu arada hikaye giriş ve çıkış pasajlarındaki söz sanatını kullanımınız benim çok hoşuma gitse de, özellikle sıradan okuyucu açısından biraz ağır olabilir. Bu elbette yazar tercihidir, lakin hikayelerin giriş kapısını duru cümlelerle davetkar şekilde çatmak hepimizin yararınadır :slight_smile: .

Bir sonraki tema için yazacaklarınızı merakla bekliyorum. Yalnız sizden ricam bu sefer söz sanatınızı konuşturmanız; çünkü piramit konusu bana hep sıkıcı gelmiştir, sizin sanatlı kelime darbelerinizle çümbüşüne kavuşacağını umuyorum :wink: . Esen kalınız.

1 Beğeni

Merhaba @ebuka
Nihayet bir hikayenizi okudum ve akışın içinde savrularak, “su” misali bir çırpıda bitirdim. İyi bilgiler aldigim öyküler ben için ayrı bir kıymetli. Sizin kaleminizde de en belirgin his bu. Dilin kullanımı da gayet iyi.
Teşekkür ediyorum bu keyifli vakit için. Görüşmek uzere😊

1 Beğeni

Merhabalar @gayekcelik,

Asıl ben teşekkür ederim zaman ayırıp okuduğunuz için. Güzel yorumlarınız beni mutlu etti. Yeni seçkilerde buluşmak ümidiyle, bol selamlar…

1 Beğeni

Merhaba @Foton,

Çok kıymetli şeyler yazmışsınız, teşekkür ederim. Önceki öykülerimi okuduğunuz için de ayrıca müteşekkirim. Yaptığınız naif eleştirileri dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.

Duşun yerine su dökünmek hakikaten daha güzel olurmuş. :slightly_smiling_face:" Ya da çimmek mi desey mişim? :smiley:

Öykünün baş ve son kısmında sanatsal ve tabiri caizse daha kapalı bir anlatımı tercih ettim. Ayrıca öyküye koyduğum isim de biraz kapalı oldu gibi. Nitekim isim hususunda çok gelgitler yaşadım: Öyküyü okuyan biri DEVE KUŞU ile net bir bağlantı kurabilecek miydi?

Piramit teması için şu an bir şey yok kafamda. Kısmet bakalım. Sıkıcı bulsanız da bu konuyu, belki size de ilham gelir. :slightly_smiling_face: Yazdığınız takdirde keyifle okuyacağıma eminim.

Görüşmek üzere, iyi bakın kendinize…

1 Beğeni

Merhaba

Bundan bir kaç yol önce sahibinden de denk gelmiştim satılık uçan daireler diye… İlanın detayına bakınca meğer böyle bir site varmış bir yerde uçan daire sitesinin reklamını bu şekilde ilgi çekici hale getirmeye çalışıyordu emlakci. O zaman çok taktir etmiştim kelimelerle oynayarak güzel bir buluş yapmış diye. Öyküde satılık uçan daireler yazini görünce aklıma o geldi :slight_smile:
Gelelim Öykünüze bir dönem antik Yunan mitoloji kahramanlarını okumuştum orada böyle kahramanlardan tanrilardan bolca var ve hersey in bir tanrısı var. Oykunuzdeki su hatun biraz onlara benzemiş. O yüzden güzel bir buluş olmuş bence. Tebrik eder başarılar dilerim. Bize oykulerle sıra ile tüm öyküleri okumaya çalışıyorum. Güzel ve doyucu bir öykü okudum

1 Beğeni

Merhabalar @Emrah,

Öyküm tema yoğunluklu bir hikaye olmadığından en azından birkaç yerde uçan daireyi kullanayım dedim ve aklıma o “Uçan daire fiyatlarını…” cümlesi geldi. Ben de yazıverdim. :slightly_smiling_face: Demek daha önce gerçekten kullanmışlar bunu.

Yunan mitolojisi öyle, Tanrı’sı bol. :slightly_smiling_face: Teşekkür ederim size, vakit ayırıp okuduğunuz ve yorumladığınız için. Çok selamlar, görüşmek üzere…

Merhaba sevgili Ebuzer.

İnsanlar mizaha aç, senin de heybende herkese yetecek kadar var. Ne cömertsin ki kendine yetecek mi acaba kaygısına düşmeden açıyorsun heybeni biz garibanlara :slight_smile:
Hikayelerini okumaktan keyif alıyorum. Biraz da kendi tarzıma yakın bulduğumdan olsa gerek. Hikayeler acı bile olsa muhakkak tebessüm ettirecek mizah öğeleri serpiştirebiliyorsun aralara.

Hayal gücüne zeval vermesin Allah. Bu ay alfabetik olarak okumaya niyetliydim öyküleri ama zamanımın yetmeyeceğini anladım. Bu sebeple biraz seçici davranmak zorunda kaldım. :slight_smile:

Hikayenin kahramanı gerçekten kahramanmış. Ben de bu aralar kahramanlık yapmayan karakterlere neden kahraman diyoruz diye sorgulamalara girişmiştim. :slight_smile: İyi geldi hikayeni okumak.

Sevgiler… Piramitte görüşmek dileğiyle…

1 Beğeni

Selamlar @Arokan,

Kusura bakma arkadaşım. Cevap yazışımın geç olması nezaketsizlikten değil mesajını geç görüşümden kaynaklandı. Öncelikle öykümü beğenmen beni mutlu etti. Benim gibi sen de seviyorsun mizahı. Ama mizah da sevilmeyecek gibi değil ya, çok şirin bir şey. :slightly_smiling_face: Her şeye rağmen…

Geçen ay yoktun sen, umarım Piramitte okuyabilirim öykünü. Selametle, görüşürüz…

1 Beğeni

Rica ederim. Nezaketsizlik olarak algılamadım hiç. Hepimiz hayatımızın koşturması içinde fırsat buldukça bu kayıp rıhtıma sığınıyoruz. Mizah denen mahluk, en acı hikayelerde bile kendini sevdiriyor kerata.
Piramit konusuna sıkı çalıştım. Enerji topladım. Bakalım beğenecek misiniz? :slight_smile: Heyecanlıyım açıkçası.

Sevgiler hekimim.

1 Beğeni