Deve Kuşu

Merhaba @ebuka,

Hikayenizi ve burada yer alan diğer hikayelerinizi daha yeni okuma fırsatım oldu. Açıkçası başka bir çok mecrada gezip, etkinlik göstermekten, okumaktan, yazmaktan sınırlı zamanımdan çok az kaldığı için seçkideki çoğu hikayeyi okuyamıyor, okuduklarıma yorum yazacak vakti başka uğraşlara aktarıyorum.
Lakin siz nezaket gösterip benim hikayeye eleştirilerinizi yazınca, bende sizin yazdıklarınızı merak ederek hikayelerinize daldım.
Genel olarak yaratıcılığınızı mükemmel buldum, hikaye buluşlarınız, bunları kurgu içinde örerek büyütme beceriniz hayranlık verici. Nicedir böyle heyecan verici nitelikte yaratıcılığa rast gelmiyordum. Hikayeleri çok severim, özel olarak bilim kurgu türüne bayılırım lakin bu kadar yaratıcı kalemden hikayeleri görmek çoktandır nasip olmamıştı. Elbette safi kristalize bir yazından bahsetmiyorum, çapaklar, göze batan yerler yahut kurgu tercihleri var, fakat yaratıcılığınız takdire şayan. Tarz olarak alegorik yazınızı mizahi kanatlar takarak havalandırmanız hoş, lakin bazen sırıtıyor, olması gerektiği için değil, o noktada olmasa daha vurucu olacağı için.
Bu hikayeye özel konuşmak lazım gelirse; görece kısa bir metinde tematik bağ yaratıcı ve güçlü şekilde işlenmiş, mizahi tutum dengeli, yazım istifi pek güzel. Yalnız Su Hatun ve genel olarak kadın karakterleriniz daha derinlikli olabilirmiş gibime geliyor, tabi bakış açısı ve hikayenin kıratına göre durum değişir ama kadın karakterler biraz stereotip duruyor. Su Hatun’un “duş” alması o devir için “su dökünmek” diye yazılabilirdi lakin bu kadar ince elekten geçirmekte benim kusrum kalsın ne yapayım :grinning: .

Bu arada hikaye giriş ve çıkış pasajlarındaki söz sanatını kullanımınız benim çok hoşuma gitse de, özellikle sıradan okuyucu açısından biraz ağır olabilir. Bu elbette yazar tercihidir, lakin hikayelerin giriş kapısını duru cümlelerle davetkar şekilde çatmak hepimizin yararınadır :slight_smile: .

Bir sonraki tema için yazacaklarınızı merakla bekliyorum. Yalnız sizden ricam bu sefer söz sanatınızı konuşturmanız; çünkü piramit konusu bana hep sıkıcı gelmiştir, sizin sanatlı kelime darbelerinizle çümbüşüne kavuşacağını umuyorum :wink: . Esen kalınız.

1 Beğeni