DGS Dersane Grubu Hayal Kırıklığının İsyanında

Öykü Seçkisi'nde okumak için: DGS Dersane Grubu Hayal Kırıklığının İsyanında – Aylık Öykü Seçkisi

image

Mart ayı ortaları… Biz yaklaşık kırk kişilik Dikey Geçiş Sınavı’na hazırlanan bir dershane grubuyuz. En yaşlıları benim, altmış üç yaştayım. Benim gibi yaşlı diyebileceğim üç kadın daha var ama bana göre gençler. Grubun en gençleri Meslek Yüksek Okulu son sınıfta okuyup sınava hazırlananlar. Yani yaş olarak sınıfımız yirmi ile altmış üç yaş arasında bir dağılım… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Merhaba,

Elinize sağlık, ele aldığınız sınav-dershane konularına hakim olduğunuzu açıkça hissettiren bir öykü kaleme almışsınız. Öykünüzün karakterini işleyişinizi, iç sesi bize aktarışınızı çok beğendim. Bu iyi bir analizin sonucu. Şu ekranın bile karşısında kimbilir kaçımız, bana yanıt yazdı mı yazmadı mı, yazmalı mıyım, beklemeli miyim diye tereddüt geçiriyor :)) Hele o mesajlaşma grupları yok mu :slight_smile:

Tek -eleştiri değil ama - kişisel tavsiyem, öykünün sonunda karakterinizin sınav durumu ortaya çıktıktan sonra sanki grup diyalogları biraz kısa tutulabilirdi.

Tekrar kaleminize sağlık

1 Beğeni

@Muge_Kocak çok teşekkür ederim yorum ve tesbitleriniz için. Öneriniz benim için çok kiymetlidir, mutlaka dikkate alınacaktır.
Saygılarımla.

1 Beğeni

Farklı bir bakış açısıyla yazılmış hayatın içinden bir öykü. Hurda temasına da başka bir taraftan bakılmış. Açıkçası adamın eşine çok kızdım. İçten içe hurdaya dönmesine şaşmamalı :frowning: Ayrıca başarmak isteyip başaramaması, gençlere ayak uyduramaması, içten içe yaşadığı çelişkiler, hepsi çok güzel aktarılmıştı metne. Hele ki WhatsApp grupları. Günümüzün aslında en sevilmeyeni ama yine de girilmese eksik kalınacak olanı. Tüm bu duyguları çok güzel vermişssiniz okuyucuya. Kaleminiz daim olsun.

1 Beğeni

Öykünüzün ismi ilgimi çok çekti söyle bir bakayım derken okumuş bitirmiş bulundum. Gerçekten hayatın içinden bir hikaye olmuş. Okurken aa bunu ben de yaşadım dedim birçok yerde özellikle wp gruplarında bir şeyler yazarken yaşanan tereddüt kısmında :slight_smile: elinize fikrinize sağlık

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim @merveriii Merve Aydın. Öykümle ilgili düşünceleriniz bana güç kattı. Daha güzel öykülerde bir arada olmak dileğiyle.
Saygı ve sevgilerimle.

1 Beğeni

@hilay Hilal Onay merhaba . Öykü ismi konusunu çok önemsediğini belirtmek isterim. Bu düşüncemi de pekiştirmiş oldunuz. Sizi öyküyü sonuna kadar okuttuğuma da çok sevindim. Çok teşekkür ederim.
Saygı ve sevgiyle .

1 Beğeni

@Ziya Hocam selamlar.

Seçki’de okuduğum ikinci öyküydü sanırım bu ama yorum yapmaya ancak fırsat bulabildim.
Yine çok gerçek bir öykü, fazla gerçek. Her bir sınavla daha çok yok ediyoruz gençlerin hayal kurma gücünü. Bir an kendi sınav zamanlarıma gittim, o stres beni tekrar ziyaret etti. Hoş bir telaş ama bir yandan da fazla klostrofobik.
Çok akıcı ve samimi yazılmıştı. Yer yer gülümsetip sonunda hüzne boğdu yine…

Kaleminize sağlık. Görüşmek üzere.

1 Beğeni

Teşekkür ediyorum @ulu.kasvet . Sizde fazlasıyla gerçeklik duygusu yaratıp biraz hüzün biraz sevinç yaşatmışsa bir şeyler yolunda demektir.
Güzel öykülerde görüşmek dileğiyle.
Selamlar.

1 Beğeni