Elveda

Günaydın: Artık klasik oldu biliyorum ama söylemeden geçersem size ve tabii ki diğer arkadaşlara haksızlık etmiş olurum. Okuduğunuz ve eleştirdiğiniz için teşekkür ederim. Ve cümleyi tamamlama açısından eklemek istiyorum. Çevreme bakarak değerlendirdiğimde okuyan ve özellikle yazan yazmaya çalışanlar olarak o kadar az sayıdayız ki… Birbirimizin kıymetini bilmemiz lazım. Uzun bir girişten sonra eleştirilerinize gelince
Ben yine de -sizi kırma noktasında da olsa- metre kare fikrine katılmıyorum. Bir öyküde yada benim sık sık belirtmeye çalıştığım şekliyle öykü olmaya çalışan bir deneme de büyüklüklerin birimlerle belirtilmesi hoş durmuyor diye düşünüyorum.
Aslında bu deneme daktilo ana fikrine uygun değildi biliyorum ama yapay zeka konusu üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken bir konu işte bu yüzden bu denemeyi yazdım. Yapay zekanın artıları var ama eksileri daha fazla diye düşünüyorum. Bunun nedeni de biz insanların bizlere birilerinin akıl vermesini özellikle de yönetmesini kabul edemiyoruz. Özgürlüğümüze düşkün canlılarız. Neyse bu da bir detay. önemli olan yapay zekanın yaşamımıza ne kadar gireceği bu konu üzerinde düşünmeliyiz.
Son olarak kişini intihar etmesi veya etmemesi konusunda epeyce düşündüm. Bence intihar iyi bir şey değil… İyi günler.