Esaretin Nedeni

Sevmediğim bir tür olmasına rağmen akıcı ilerledi. Çok karakterli metinler yazmak zor ama eğlenceli oluyor. Her seferinde başka bir cevapla çıkmak, soruya soruyla cevap vermek bu tarz diyalogları eğlenceli hale getiriyor. Bence iyi kotarmışsınız. Eksikleri var, düzeltilebilecek şeyler.

Şefin tarzı çok hoşuma gitti. Aklıma ellilerinde pala bıyıklı bir adam geldi. Özellikle “Kalıbından utan,” dediği kısım resmen gözümün önünde canlandı. Bir yandan bir işle uğraşırken bıyık altından söyleyip kısık bir küfürle bitirdi aklımda. “Pü kalıbını sikeyim,” gibisinden. O kısmı sevdim. Seçki’de diyaloglarda hiçbir şekilde bir gerçeklik göremiyorum. Belki de sorun bendedir. Burada plaza Türkçesi ile çeviri Türkçesinin etkisinde kalmış gerçek bir dil görür gibi oldum. Bence biraz daha uğraşırsanız bu konuşmalar oturacak, metne daha gerçekçi bir hava katacak.

Elinize sağlık. :+1:

Ekleme:

Bence bunları biraz daha yedirin metne. Karakterlerin yaptıklarından bu sonucu biz çıkaralım. Belki de ben öyleyimdir ama bence okuyucu her şeyin üzerine atılmasını istemiyor. Bazı noktaları kendi birleştirmek, birilerinden yana olmak, yazarın götürmek istediği yerin dışına çıkmak istiyor. Bu şekilde okuyucuya da alan tanıyorsunuz. Ufak bir eleştiri, yazınızı geliştirmeniz adına. :slight_smile: