Feyyaz

Çok çok teşekkür ederim kıymetli yorumlarınız için. Zamanınızdan ayırıp okumuşsunuz. Sıkılmamanıza ve amacıma ulaşmış olmama sevindim.

Bu öyküde, önceki seçkideki konuya göre, olaylardan ziyade dediğiniz gibi karakter ile ilgili bir çözümleme var. Bu yüzden de kısa soluklu oldu. Bunda Feyyaz’ın erken yaşta ölümü de etkili olmuş olabilir tabi :slight_smile: Feyyaz ile Ayşe’nin iletişimine gelince; aynı mahallede yaşamış olmalarına rağmen neredeyse hiç diyalogları olmamış. Zaten sonraları Ayşe kocasından darbeyi yiyip iki çocuğuyla bir başına kalınca, kalpsiz ve biraz da ruhsuz biri olmuş. Feyyaz’ın ölümünde üzüntü belirtisi göstermemesi de hep bundan. Anlatıcı böyle bir kadın olunca duygularıyla ilgili pek müdahale etmek istemedim ama Feyyaz’ı anlatmaya odaklanıp Ayşe’nin karakterini aktarmakta eksik kalmış olabilirim. Bir kaç örnekle de iletişimsizlikleri pekiştirilebilirdi. Haklısınız.

Saçlar konusunda aklınıza gelen şey doğru. Aslında Feyyaz’ın saçları benim saçlarım. Çevremde, özellikle de hemcinslerim tarafından dökülmesi için türlü beddualara konu olan, şekil alma özelliği açısından inatçı türden olan saçlarım. Ben de bu iki özelliği birleştirip Feyyaz’ın kafasına ektim. Demek ki hayali bir başa, gerçek saç oturmuyormuş :slight_smile:

Sevgiler…

1 Beğeni