Geceye Doğru

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/geceye-dogru-haluk-cevik/

image

Batan Güneş’i solumuza almış, tozlu çöl yolunda yaklaşık bir saattir ilerliyorduk. “Bazen aklıma gelmiyor değil,” dedim. Gözünü direksiyondan ayırmadan donuk bir sesle “Ne gelmiyor?” diye sordu. Güneş’in turuncuya çalan kızılı gözlüğünün siyah camlarına vururken bir androidi andırıyordu. Fakat ona bunu söylemedim. Hoşlanacağını sanmıyordum. “Cipi diyorum. Saatlerdir yolda. Üstelik bizi de taşıyor. Biliyorum saçma gelecek ama… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Hikayelere şöyle bir göz atmaya karar verip tarama yapmaya başladım, bir çoğunu ilk birkaç cümleyi okuduktan sonra yarıda bırakıyorum ne yazık ki. Hikayelerin ilk birkaç cümlesi çok önemlidir diye düşünüyorum. Hani hikayeler illa güzel ve vurucu cümlelerle başlamak zorunda değil ama o ilk birkaç cümle hikayenin geri kalanı hakkında fikir verir insana.
“Geceye Doğru” bu noktada başarılıydı. Nedendir bilmem ama başlangıcını epey sevdim ve nasıl devam edeceğini merak ettim.
Lakin okudukça biraz hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Anlatılacak çok şeye sahip ama telaşla yazılmış bir öykü gibi geldi bana. Sanki sonu bir an önce gelsin diye bir noktadan sonra telaş edilmiş gibi. Kimin kim olduğu anlaşılmıyor mesela. Hikayede ne olup bittiği de biraz muğlak kalmış. Özellikle kaza sahnesi çok hızlı ve bulanık geldi bana. Lakin bir iki yerdeki betimlemeler çok hoşuma gitti. Keşke bu kadar hızlı bitmese dedim kendi kendime. Müzik seçimleri de hikayeye güzellik katmış. Ama genel olarak bulanık ve telaşlı bir havası vardı hikayenin.
Özellikle son kısımdaki NOT hikayenin ağırlığını tamamen kaçırmış bana göre. Bunun yerine androidin intiharından sonraki olayları gösteren bir sahne yazılabilirdi diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Merhabalar,

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. :slight_smile:
Bu öykünün eksik yanlarına gösterilebilecek sebepler açısından biri var ki normalde hiç de yapmadığım iştir. Uçan Daire temasının belli olduğu akşam, birkaç saat içinde öyküyü göndermiştim seçkiye. Halbuki kontrol okumalarını ertesi güne bırakırım ve hep de sonuç verir. Bu kez nedense unuttuğum bir durum oldu bu. Yeni tema Piramit için hazırladığım öyküyü bugün gönderdim, kabul edilirse önümüzdeki ay da seçkideyim, rıhtım okuyucusuyla olan birlikteliğim kesintiye uğramamış olacak.
Bu arada öyküdeki betimlemeleri beğenmenize binaen

adlı öykümün betimlemelerle ve örtülü mesajlarla dolu olduğunu vurgulamak isterim. :slight_smile:

Sonraki seçkilerde görüşmek dileğiyle.

Merhaba.

Öykünüz kısa olsa da beni yarattığı ortam içine çekti. Duygulu ve yaratıcılarına bağlı bir androidmiş sizinkisi. Yalnız, @Tugrul_Sultanzade 'nin de dediği gibi aceleye gelmiş bir öykü olmuş.

Burada kendinizi ele vermişsiniz. Ben sizin yerinizde olsaydım son güne kadar bekletirdim hikayeyi ki iyice demlensin. Ben şu anda piramitin içinde kendi yolumu bulmaya çalışıyorum mesela. Şurada kalmış bir günüm :slight_smile:

Sağlıcakla kalın. Yazmaya da devam edin. Görüşmek üzere.

1 Beğeni

Merhabalar,

Özlettiniz kendinizi Okan Bey :slight_smile:
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim bu arada. Ben maalesef aynısını Piramit temasında da yaptım.
En son ayın 5’i sanırım, hem belki yine ek süre de verilir, yetiştirirsiniz bence.
Haklısınız, öyküyü demlendirmek gerek.

Piramit temasında görüşelim tekrar, merak ediyorum neler yazdığınızı.

1 Beğeni

:slight_smile: Uçan daire konusu çok bilimkurgu geldi. Sıyrılamadım bu hissiyattan. O yüzden de yazmak için yazmak istemedim ve yazmadım. :slight_smile:
Piramit teması için geç kalmış değilsiniz. Bildiğim kadarıyla göndermiş olsanız da son halini süre geçmediyse tekrar gönderebiliyorsunuz.
Edebiyat için soyunmayı göze almış biriyim. Cumartesi sabah altıyı geçiyordu Piramit konulu öykünün iskeletini oluşturduğumda. Merak etmeyin yetiştireceğim muhakkak.
Bu arada soyunma konusu şakaydı. Tüm edebiyat otoritelerini uyarayım şimdiden :slight_smile:

1 Beğeni

Öyle olsun bakalım :))
Görüşmek dileğiyle tekrar.

1 Beğeni