Giderken

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Giderken – Aylık Öykü Seçkisi

image

Acımasız güneşin kavurduğu tenime sorsan, bir anda suya atlamam, sıcaktan nefessiz kalan bedenimin her karesini suyla buluşturmam gerekirdi. Ama ben iskelenin yosunlu merdivenlerinden usul usul indim. Önce sağ ayağımın başparmağını suda gezdirdim. Hiç bilmediğimi sanacak kadar ayrı düştüğüm bir dünyanın tadı vardı. Ayağımın tamamı suyla buluşunca diğerini de yanına aldım. Bir basamak daha indiğimde ise… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhaba,

Çok sağlam bir kalemle çok gerçekçi bir anlatım buldum öyküde. Dilin ve noktalama işaretlerinin kullanımı da çok dengeliydi.

Finaline kadar belki öyküden çok bir denemeye yakındı ama finali ile öykü formatını tamamladı diye düşünüyorum.

Hayata dair çok gerçekçi detaylar vardı. Beğeniyle okudum.

Kaleminize sağlık

1 Beğeni

Merhaba

Küçücük bir zaman dilimine sığdırılmış kocaman bir hayatı, sade bir dil ve duru bir anlatımla bizlerle paylaşmışsınız. Bu balina teması hepimize ne kadar farklı kapılar açmış. Ya da zaten açık olan kapılara biz balinaları davet ettik. Bilemedim :slight_smile:

Diğer okuyucuları bilmem ama hayatı sorgulattığınız kadın karakterinizle o veya bu şekilde hayatın bir yerinde kesiştik. Ben de evlerin canlı birer organizma olduğunu ve bakım-beslenme gibi ihtiyaçlarının giderilmediği takdirde yok olup gideceklerini düşünmüşümdür zaman zaman.

Ve yolculukla ilgili yazdıklarınız da metne derinlik veren diğer bölümlerden biri olmuş.

Herkesin kendi Moby Dick’ini, hayatın içinde bulması dileğiyle

Kaleminize sağlık :slight_smile:

Teşekkür ederim, okuduğunuz ve değerlendirdiğiniz için…

1 Beğeni

Teşekkür ederim okuyup değerlendirdiğiniz için. Sorumluluklarla bezeli hayatlarımıza kadın gözüyle bir pencere açmak istedim, Moby Dick’in peşinde:) Çocukluğumuzun saf coşkusunu, arsız merak duygusunu, sevimli bencilliğini kaybetmemek dileğiyle…

1 Beğeni