Gölge

Umut, kelimenin tam anlamıyla akmışsın.

Öykünün ilk satırlarında aklıma Max Brooks’un World War Z kitabı geldi, bayılırım bu dile. Diyaloglar ziyadesiyle doğaldı, aynı şekilde karakterler de öyle, göze çarpan bir aşırılıkları yoktu, olmaması gerektiği gibi. Senden beklemediğim türde bir ortam yaratmışsın, bu da ayrıca hoşuma gitti. Gerçekten, çok ama çok güzeldi öykün.

@MuratBarisSari hocamın dediklerine harfiyen katılıyorum, ben de seninle aynı trende yolculuk ettim bu seçkide, son okuma dahi yapamadım, o sebepten ötürü biçimsel hataları yazmayacağım.

Bundan sonrasını spoiler ile işaretleyeceğim, biri öyküyü okumadan yorumlara bakarsa öyküden alacakları hazzı baltalamış olurum. Ek olarak belirteyim, bu kısımda küfür ve argo sözcük de bulunacak, bilginize.

“Dişiliğiyle seni büyülemiş baştan çıkarmış bir kere. Onu becermek istedin. Onun seni becermesini istedin…ve sen……yapmadın.”

Burada “becermek” yerine “sikmek” sözcüğünü kullansaydın çok ama çok daha güzel olurdu bence. Becermek sözcüğünü görünce çok hafif de olsa bir duraksama yaşadım, ama bu hafif duraksama bu denli hızlı bir şekilde akan öyküde sırıttı. Hani, bu bir iltifat Umut, gerçekten. Artık senden böyle bir öykü beklemediğimden mi (kalite olarak değil, tür olarak) bilmiyorum ama çok güzeldi öykü.

Sonu ortalarda gördüm, ama bu da benden kaynaklı, yoksa kurguda herhangi bir eksiklik yok. %100 denemese de çok benzer bir kurguyla ne zamandır bu tarz bir öykü yazmak istiyorum. Hatta yorumun başlarında dediğim World War Z kitabında da böyle bir bölüm var. O sebepten ötürü şaşırmadım. Ama şaşırmamış hâlimle bile yazdığın öykü karşısında ayağa kalkıp evde giydiğim kapüşonlunun fermuarını ilikledim bir saygı göstergesi olarak.

Uzun lâfın kısası, eline sağlık Umut. Bekleneni vermedin, kamyonla üzerime döktün resmen :v:t2:

NOT: Bütün olarak spoiler koyamadığım için ayrı ayrı yapmak zorunda kaldım, affola <3

2 Beğeni