Gölge

Merak uyandırıcı ve akıcı bir öyküydü. Kurguyu sevdim. Doktorun görüşü olan kısımlar öykünün gerçekçiliğini artırmış. Final şaşırtıcı ve etkileyiciydi.

1 Beğeni

Selam :slight_smile:

Teşekkür ederim ayırdığın vakit ve güzel sözlerin için. :slight_smile:

Finaldeki sürprizin okuyana iyi geçmiş olması memnun etti beni. Zira biraz tereddütlüydüm bu konuda. İçimi rahatlattı sözlerin :slight_smile:

Sade bir anlatım senin de söylediğin gibi bu öykü için elzemdi diyebilirim. Anlatımın sıkmamasına memnun oldum :slight_smile:

Nasılda biliyor :smiley: Bazı temaları ne kadar zorlasam da Fantastik/Bilim kurguya oturtamıyorum. Böyle durumlarda da elimden geldiğince farklı şeyler denemeye çalışıyorum. Zaten bunu da yapmayacaksam ne işim var burada :smiley:

Görüşmek üzere :slight_smile:

Selam Duygu :slight_smile:

Keyifli vakit geçirmene memnun oldum :slight_smile: Öykünün akıcı olması anlatımın sıkmamasına sevindim. Bunu biraz dert edinmiştim :slight_smile:

Teşekkür ederim görüşmek üzere :slight_smile:

1 Beğeni

Merhabalar,

Akıcı üslubunuz öyküyü bir solukta okutuyor, karakterleriniz ve oluşturduğunuz diyalogların abartıdan uzak olması ise gerçekçiliği katlayıp öykünün bendeki etkileyiciliğini ikiye katladı diyebilirim

bu cümle öyküde beğendiğim başka bir nokta oldu…

Kaleminize sağlık :slight_smile:

1 Beğeni

Umut merhaba,
Öykün güzeldi, dilin coşkun dere gibi aktı. Bir döneme damga vuran sonunda ‘hadi ya’ dedirten bir psikolojik film havasındaydı. Yeni bir şey dememişsin, kızacaksın belki ama ben tema ile çok bağdaştırmadım, yani Mete iç kişilikse nasıl gulyabani oluyor sadece oraya biraz takıldım.
Dilin, kurgun, işleyişin muazzamdı. Kalemine sağlık :smile:

1 Beğeni

Merhaba Sefa. :slight_smile:

Öyküyü beğenmene sevindim. Güzel sözlerin için çok teşekkürler.

Görüşmek üzere :slight_smile:

Selam Erdoğan :slight_smile:

Öyküyü beğenmene sevindim. Öykünün sonunda ‘Hadi ya!’ dedirtebilmişsem ne mutlu bana. :slight_smile:

Aşk olsun yahu! Neden kızayım :smiley:

Gulyabani Mete’nin kendisi değil. Sanırım bu kısımda kaçırdığın bir detay var ki onu da son kısımda Profesör Melteme açıklıyor. Tekrar bir bak istersen :slight_smile: Yazan olarak şunu söyleyebilirim; Bu öyküde Gulyabani’nin ne olduğu ya da neye karşılık geldiğini bilerek kapalı bıraktım. Bir iki ip ucu verdim okuyana ancak o kadar. Onlar ne isterse o olsun diye :smiley:

Görüşmek üzere :smiley:

1 Beğeni

Çok başarılı bir plot twist olmuş. Ayrıca tam bir şok halinde geliyor. Bu açıdan çok başarılı, tebrik ederim.
Küçük bir eleştiri var o da şu ki; sanırım bir son okuma eksikliği yaşanmış, ufak tefek hatalar kalmış metinde. Ama öykünün geneline sirayet etmediğini de hemen ekleyeyim. Ben de bu ay benzeri bir durum yaşadım, psikolojiyi tam olarak anlayabiliyorum :slight_smile:

Bu akıl dolu öykü için teşekkür ederim. Gelecek seçkilerde görüşmek üzere…

Merhaba Murat.

Çok teşekkürler. Beğenmene sevidim :slight_smile:

Senin de belirttiğin gibi bazı hatalar kaldı. Aslında bu ay katılamayacaktım seçkiye. Ancak sevgili Osman Eliuz’un iteklemesiyle son anda bitirip üstün körü kontrolden geçirip öyle yolladım. Haliyle kusurları da yanında taşıdı öykü.

Görüşmek üzere :slight_smile:

1 Beğeni

Umut, kelimenin tam anlamıyla akmışsın.

Öykünün ilk satırlarında aklıma Max Brooks’un World War Z kitabı geldi, bayılırım bu dile. Diyaloglar ziyadesiyle doğaldı, aynı şekilde karakterler de öyle, göze çarpan bir aşırılıkları yoktu, olmaması gerektiği gibi. Senden beklemediğim türde bir ortam yaratmışsın, bu da ayrıca hoşuma gitti. Gerçekten, çok ama çok güzeldi öykün.

@MuratBarisSari hocamın dediklerine harfiyen katılıyorum, ben de seninle aynı trende yolculuk ettim bu seçkide, son okuma dahi yapamadım, o sebepten ötürü biçimsel hataları yazmayacağım.

Bundan sonrasını spoiler ile işaretleyeceğim, biri öyküyü okumadan yorumlara bakarsa öyküden alacakları hazzı baltalamış olurum. Ek olarak belirteyim, bu kısımda küfür ve argo sözcük de bulunacak, bilginize.

“Dişiliğiyle seni büyülemiş baştan çıkarmış bir kere. Onu becermek istedin. Onun seni becermesini istedin…ve sen……yapmadın.”

Burada “becermek” yerine “sikmek” sözcüğünü kullansaydın çok ama çok daha güzel olurdu bence. Becermek sözcüğünü görünce çok hafif de olsa bir duraksama yaşadım, ama bu hafif duraksama bu denli hızlı bir şekilde akan öyküde sırıttı. Hani, bu bir iltifat Umut, gerçekten. Artık senden böyle bir öykü beklemediğimden mi (kalite olarak değil, tür olarak) bilmiyorum ama çok güzeldi öykü.

Sonu ortalarda gördüm, ama bu da benden kaynaklı, yoksa kurguda herhangi bir eksiklik yok. %100 denemese de çok benzer bir kurguyla ne zamandır bu tarz bir öykü yazmak istiyorum. Hatta yorumun başlarında dediğim World War Z kitabında da böyle bir bölüm var. O sebepten ötürü şaşırmadım. Ama şaşırmamış hâlimle bile yazdığın öykü karşısında ayağa kalkıp evde giydiğim kapüşonlunun fermuarını ilikledim bir saygı göstergesi olarak.

Uzun lâfın kısası, eline sağlık Umut. Bekleneni vermedin, kamyonla üzerime döktün resmen :v:t2:

NOT: Bütün olarak spoiler koyamadığım için ayrı ayrı yapmak zorunda kaldım, affola <3

2 Beğeni

Böyle adlı adınca yazınca, iş yerinde ufak bir kahkaha attım, arkadaşlar ne oldu diye sordu. Bunu da bir paylaşım olsun diye dile getirdim.
Selamlar…

2 Beğeni

Merhaba;
Yine öykünüzü çok beğendim :slight_smile:

Özellikle; insana kendi ruh sağlığını sorgulatan, içinde gerçek tanımlarla dolu dolu psikoloji işleyen öyküleri çok seviyorum. Belki de bu yüzden okumaya başlar başlamaz beni benden aldı.

Nabi restoranda o anlık krizi yaşadığında, Mete’nin onu etkileyeceğini düşünmüştüm. Hatta belki de hikayenin sonunda Mete’nin yerine onun geçeceğini ve yeni idefiks olacağını. Ama hiç böyle bir şey tahmin etmemiştim.

Bütüne baktığımda gördüğüm hatalar sadece yazım hataları. Ki bunları da hiç eleştirmiyorum prensip olarak. Yani uğraştım bir eleştiri yapayım diye ama yok olmadı :joy:

Elinize, kaleminize sağlık. Bir sonraki öykünüzde buluşmak üzere :+1:t2:

1 Beğeni

Selam Çağatay :smiley:

Ya ben sana nasıl cevap vereyim bilemedim :slight_smile: Çok teşekkür ederim :smiley: Utandırdın vallahi beni. :slight_smile:

Öyküyü beğenmene çok memnun oldum. Bahsettiğin hususta haklısın.(Becermek) Sanırım belirttiğin kelime daha bir uygun olacaktı. :slight_smile:

Şu kapuşon meselesi yüzümde koca bir gülümsemeye sebep oldu. Çok teşekkür ederim. Düşünmüş olman bile kafi :smiley:

Görüşmek dileği ile :smiley:

1 Beğeni

Selam Müberra :slight_smile:

Bu tarz hikayeleri ve konuları ben de çok severim. Her ne kadar bu öyküde üstü kapalı geçmiş olsam da böyle düşündürmüş olmak yeterli benim için :slight_smile:

Bu kısmı tam da buna benzer ikilemleri yaratmak, okuyanın kafasında bir ‘Acaba mı?’ sorusu yaratmak için koydum ki işe yaramış :slight_smile: Aferim bana :smiley:

Velhasıl ayırdığın vakte ve güzel sözlerine tşekkürler. :smiley:

Not: İlk cümlene ithafen bir öneri :slight_smile:

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri/ Dr. Gary Small , Gigi Vorgan

Okumadıysan tavsiye ederim. Müthiş bir kitaptır bence.

Görüşmek üzere :slight_smile:

1 Beğeni

Bahsettiğiniz kitabı okudum, ve çok beğendiğim bir kitaptır :kalp: Bazı kısımları beni dehşete düşürse de… Yine de tavsiye için çok teşekkürler :blush:

1 Beğeni

Umut merhaba,

Bu ay da geç kaldım. :confused: Senin henüz ısınmakta zorluk çektiğim bir öykünü okumadım. Bu da başarılı, ilgi uyandıran ve o biçim şekilli şukullu bir öykü olmuş. :sunglasses:

Helal! diyorum sadece, ne diyeyim başka… Birkaç gün sonra, ilk senin öykünü okuyacağım (Öykün var değil mi bu ayki seçkide?) :slight_smile:

1 Beğeni

Selam Umut,

Yine çok başarılı bir öykü kaleme almışsın. Ufak tefek son okuma hatalarını görmezden geldik gitti.

Bir kere kurgusu çok iyi öykünün. Nakış gibi işlemişsin. Tırmanan gerginlik bayağı lezzetliydi. Sürpriz sonu hiç tahmin etmemiştim. Beni avladın valla. :slight_smile:

Ben dilini de başarılı buldum öykünün. Psikolojik karanlığa gayet uygun sadelikte. Anlatımlar iyi, karakterlerin kişilikleri net çizilmiş. Gel-git’ler güzel aktarılmış. Aralara serpiştirdiğin tespitler de boş değil. Al alıntı yap Twitter’da, fenomen ol. Öyle güzel. :wink:

Tebrikler bir kez daha. Seçki’deki en başarılı yazarlardan birisin benim gözümde. Takipteyim.

Selamlar…

1 Beğeni

Selam Cem :slight_smile:

Teşekkür ederim. Beğenmene sevindim. :slight_smile:

Elimde bir öykü var ama sanırım bitiremeyeceğim :slight_smile: Bir dahaki sefere artık :smiley:
Görüşmek üzere :slight_smile:

Merhaba Ufuk. :slight_smile:

Ne güzel sözlerdir bunlar. Gururum okşandı. Teşekkür ederim.

Öyküyü beğenmene ve keyif almana sevindim.

Ne güzel bir iltifattır bu. Kalemi benimkinden güçlü bir yazardan bunu duymak pahabiçilemez :smiley:

Görüşmek dileğiyle :slight_smile:

Ne güzel bir iltifattır bu. Kalemi benimkinden güçlü bir yazardan bunu duymak pahabiçilemez :smiley:

Oooo aşık atışması. Görüyorum ve arttırıyorum. :smiley:

2 Beğeni