Günceler

Merhaba

Korku öğeleri barındıran, gerilim kokan öyküleri çok seviyorum. Kaleme aldığınız öykü bana kendi yazdığım bir öyküyü hatırlattı, tema denk gelirse paylaşırım belki.

Fikir çok güzel elinize sağlık ama bazı fazlalıklar gözüme çarptı ve belki anlam kayması olarak niteleyebileceğim anlatımlar.

Bildiğim tek şey … Ya da almıştılar… Benim tek bildiğim… Hatırladığım en son şey…

Bakın bunları ard arda tek bir paragrafta kullanmışsınız. Üşenmeden saydırdım, 31 defa “şey” yazmışsınız.Halbuki eminim daha farklı kelimeler bulabilirsiniz.İşte bu “şeyler” öyküyü bence zayıflatan “şeylerden” biri. Almıştılar - Almışlardı.

Bulabildiğim solucanları ve diğer her türlü iğrenç şeyi

Eğer yer altı yaratıklarını tarif ederek metninizi zenginleştirmek istemiyorsanız en azından okuyucuya “elime gelen/parmaklarımın ucunda kımıldanan ne olduğunu hayal bile edemediğim kaygan küçük yaratıkları tiksinerek yiyorum” gibi bir cümle verebilirsiniz. Bu yaratıkları “afiyetle” o durumda yemezsiniz :slight_smile:

Bu öneklemelerimi lütfen yanlış anlamayın, sadece ne demek istediğimi daha açık ifade edebilmek için yazıyorum.

Katilin güncesinde kadını nasıl yakaladığını ve cesedin yanına koyduğunu yazmışsınız ama kurban güncesinde kadın en son araba kullandığını hatırlıyor. Yani metnin aşağısındaki ve yukarısındaki kadınla ilgili o bölüm çelişkili. İsterseniz siz de tekrar bakın.

Uykum kaçınca yazayım dedim :slight_smile:

Öykü fikrinizi, mızrağı işleyişinizi, dilin sadeliğini beğendim. Eminim siz de okuyunca, yukarıda değindiğim noktaları göreceksiniz. Sade bir okuyucu olarak paylaşmak istedim.

Kolay gelsin

1 Beğeni