Hepsini Anlatıyorum

Merhaba Tuğrul,

Oldukça karamsar bir öykü ile katılmışsın bu ay. Kahramanın kafa karışıklığı ve hayatına dair yaptığı içsel sorgulamalar bana da işledi. Öykünün geçtiği ortam zaten kasvetli ve tehlikeliyken bir de karakterler tekinsiz olunca sürekli arkamı kollayarak ilerledim öykünde.

Öykünün sanki daha büyük bir eserin özetiymiş gibi bir havası vardı. Genişletmeye oldukça açık bir dünya gibi görünüyor. Biraz distopik biraz post-apokaliptik.

Karakterleri olduğu gibi bize aktarmışsın. Motivasyonlarını yakalamakta zorlanmadım. Fakat evreni sanki çekinerek aktarmışsın gibi geldi bana. Biraz daha net aktarılabilirdi gibi hissettim. Biraz dolambaçlı anlatımı seçmişsin gibi hissettim. O yüzden evrene aidiyet hissetmekte güçlük çektim açıkçası.

Temayı doğrudan kullanmamış, öykü içerisinde bir araç olarak yerleştirmeyi seçmişsin. Sanırım bu öyküyü aslında başka bir amaç için yazmıştın ama bu Seçki için yeniden düzenledin.

Betimlemeler, diyaloglar senden görmeye alıştığımız gibi gayet iyiydi. Bu güzel öykü için teşekkür ederim. Yeni bir Seçki’de görüşebilmek dileğiyle.

1 Beğeni