Hipnopompi ve Uyku Mansiyonu

Seçkiyi niye seviyorum biliyormusunuz, burası bana göre güzel bir yazım atölyesi. Kimse birbirinden iyi ya da kötü değil, yazma yolunda farklı km’lerde farklı hızlarda giden sürücüler. Bu da hepimizi yol arkadaşı yapar. Bu yüzden lütfen bana karşı çık ya da daha verimli bir tartışma nasıl geliştirebileceğimize inanıyorsan öyle devam et. Çünkü Reform konusundaki açık yorumun ile “teorik bir tartışmanın” kapısını açtın. Akademik bir geçmişim olduğundan buna asla hayır diyemiyorum.

Şöyle ki;

Reformun anlamı konusunda haklısın eğer şöyle bir cümleyi ilk cümlenin akabinde yazsaydın “Reform halkın yönetime daha adil katılımını sağlamıştı ancak herşey çok daha önce başlamıştı”. Reformun yapılması ve akabinde o reformun daha iyi bir şeyle sonuçlanmasını anlamak için çok uzunca okumak gerekiyor. Örneğin, okuyucun olarak, sonraki yazdıklarını olumsuz olarak algıladığımdan hikayenin vurucu yerini kaçırmışım/tam anlayamamışım. Bu yüzden yazar olarak okuyucunun - özellikle evren yaratma amacında olan yazarlar için - neyden neyi anlaması gerektiğini vermesi hatta yönlendirmesi gerekir. Burada yularıda yaptığın her evrenin kendi kuralları olması konusundaki yorumuna hak verdiğimi söyleyebilirim, ancak bu anlamda bir yönlendirme kurgusal düzende okuyucuyu istediğin hıza getirebilir.

Buna “Kanca Sorunsalı” diyorum :slight_smile: okuyucu okuduğu metinde herhangi bir yere takılmadan akmak ister. Eğer bir yere takılırsa oraya beyni kanca atar ve artık o okuyucunun hikayede yazarın istediği gibi sörf yapması imkansız hale gelir.

Bende farkl ıbir türde kendi evrenimi uzun yıllardır burada yaratıp hikayelerimi Seçki ile paylaşıyorum. Seni bu ayki öykümde ağırlamayı çok isterim. Ancak Baba ve Oğul öyküm kurduğum evreni daha geniş perspektiften gösteriyor. Zamanın olursa diye paylaşmak istedim.

Sevgiler
Dipsiz

2 Beğeni