İlhamın Peşinde

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/ilhamin-pesinde/

image

Charles, paltosunun yakasını gözlerine kadar kaldırmış, denizden esen sert rüzgâra aldırmamaya çalışarak yürüyordu. Temmuz ortasında Fransa’nın kuzeyindeki bu küçük kasabaya, Étretat’ya gelirken havanın bu kadar soğuk olacağını aklından geçirmemişti. Paris’te de hava iç açıcı değildi, ancak hiç değilse rüzgâr bu kadar şiddetli esmiyordu. Tepeye çıkan merdivenleri hızla adımlarken yağmur çiselemeye başladı. “Daha on beş dakika… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Buradaki ilham perisi biraz acımasızmış :slight_smile: Eğlenceli bir öyküydü ama sanki biraz daha uzatarak mı anlatsaymışsınız diye düşündüm. İyi çalışmalar. Kaleminize sağlık.

merhaba,
görece kısa ama temayı çok güzel işleyen bir öyküydü. atmosfere hemen adapte oldum, yüzümde gülümsemeyle bitirdim öyküyü. elbette bu güzel bir öykü okumanın verdiği keyiften gelen bir tebessüm zira sonu acımasızdı :slight_smile:
kaleminize kuvvet.

Merhabalar,

Yorumunuz için teşekkür ederim. Sanırım o uzatamama sorunu tüm öykülerimde var :slight_smile: Uzatsam başını alıp gidecekmiş gibi geliyor, toparlayamayacağımı düşündüğüm için genellikle kısa kesiveriyorum. Yine de beğenmiş olmanıza sevindim.

Sevgiler

Merhabalar,

Gerçekten de bu sefer biraz acımasız davrandım sanırım :slight_smile: Ancak başka türlüsü de olmazmış gibi geldi. Öyküyü akıcı bulmanıza ve severek okumanıza pek sevindim. Yorumunuz için teşekkürler.

Sevgiler

Merhaba; Çok güzel bir öyküydü. Arsen Lüpen’le ilgili bir şeyler umdum öykünün ilerleyen bölümünde:) Ellerinize yüreğinize sağlık

Merhabalar,

Öncelikle girizgahı, içerikle anahtar-kilit modelinde bir uyum yakalayan öykü ismiyle yapacağım. Sade fakat bir o kadar da dolu aslında. Ki kurgunun geri kalanında kovaladığımız, kaçtığımız, kapanında sıkıştığımız ilhamın sihirli kelimelerden ötesine geçişine bağlandığı için bir hayli sevdim öykü ve isim uyumunu. Bunun dışında anlatım dilinizi genel olarak keyifle okudum. Charles’ın durumlara verdiği tepkiler bana karakterin kafanızda bir hayli şekillendiğini düşündürdü. Sadece uzun paragraflar bir miktar yorucu olabiliyor benim için; okuma açısından değil :smiley: Geri dönüp tekrar bakmayı seven bir okurum aslında ve kalabalık bir paragraf bunu bir miktar yavaşlatmakta. Düşününce okuma açısından gibi gözüktü şimdi :smiley: Hikayenin sonu bir miktar daha genişletilmiş olabilir gibi geldi. Bağlandığı nokta gayet net ve hoştu lakin yetmedi. Sanırım Cauchemére sevdam ağır bastığı için detay talebine düştüm :smiley: Bunun dışında dönem ve bölgeye dair hakimiyetiniz okuru öykünün içine yumuşak bir geçişle dahil etmekteydi. Yazar kesişim kümesinde, hayli enteresan bir ilham arayışına düştük; zihninize, kelimelerinize sağlık!