İstifra

Sevgili @zencefilos

Hikayelerde kullandığımız metaforlar hem karakterlerin arasındaki iletişim ve karakterlerin birbirlerinin hikayelerine bağlanmasına hem de okuyucunun hikaye akışı ile empati kurmasına yardımcı olur. Ben de çoğu zaman metaforlarımın ya çok açık yaptığım için yazımı basite indirgediğine çok kapalı yaptığımda anlaşılmadığıma dair endişelerim olur. Hatta metaforların kendi içindeki mantıksal bağlantısını kurgulamaya yeterli özeni verdiğimi göstermezsem, okuyucunun benim aklıma geleni yazmış olduğumu ve kontrolsüzlüğüm bir yana amaçsız olarak algılanabileceğiminden korkarım. Şuan sana bütün kabuslarımı da yazmış oldum :slight_smile:

Bu sebeple kendimde bu konuya hassas olduğumdan seçkideki öyküleri okurken de bu hususa dikkat ederim. Metaforların her türlüsünü senin ve @Elif 'in hikayelerinde sıklıkla gördüğümden kendi gelişimim içinde dikkatle okuduğumu ikinizin de bilmesini isterim.

Bu bağlamda bazı notlarımı aktarmak isterim:

Bu ifadeyi aşağıdaki ile bağlamışsın:

Ancak aralarındaki bağlantının biraz daha netleştirilmeye ihtiyacı var gibi geldi bana. Yıldızın bir kuyruğu var. Deniz kızına o kuyruğu vereceğin için altını çizdiğini düşünmüştüm oysa bir şekilde o kuyruktaki ("yıldız tozuna sahip olduğu"na dair bir bilgi verilmeden) yıldız tozunun deniz kızının kuyruğuna yakışacağını okuyoruz.

Bunun dışında geçen ayki hikayen de oldukça kontrollüydün ancak bu ay daha netsin. Akıcı ve olay-karakter-hissiyat üçgeninin kendine bir yaşam alanı kurmasına izin verecek kadar güvenle kaleme almışsın.

Nasıl güzel bir yazarlık katmanı kaldırdın…
Seçkiyi neden bu kadar çok sevdiğimini bir kanıtı da sen oldun.

Eline ve düşgücüne sağlık
Sevgiler
Dipsiz.

3 Beğeni