Kaplumbağa Kelimeler

Sevgili Melisa,

Sanırım @OykuSeckisi 'ne gönderdiğin ilk öyküyü okudum, değil mi? Eğer öyleyse aramıza hoşgeldin. Her zaman yeni kalemler yeni yazarların aramıza katılmasından çok mutlu olmuşumdur. Burası bir tür yazar atölyesi gibidir. Bu yüzden düşüncelerini esirgemeden paylaşan dostlar edindiğin ve senin düşüncelerini merak eden bir dost olarak görüldüğünü kendi adım için söyleyebilirim.

Hikayi çok begendiğimi söylemem gerekiyor. Güzel ve zarif, akıcı ve kendi içinde tutarlı, olan ile olağandışının güzel bir harmanı gibiydi. Yazmak konusunda deneyimin olduğunu görüyorum. Kelimelerin ve cümlelerin sakin ama güçlüydü.

Öykünün girişinde; nefes-zaman-kaplumbağ kelimeler üçlemesi üzerinde durmuşsun. Özellikle böyle bir başlangıçtan sorna bu üç temelin yazım döngüsünde referanslar verilerek hikayede kullanılacağını düşünmüştüm yani bir amaçla verildiğini düşündüm. Bunlar arasında sadece “Kamplumbağ Kelimelerin” hikayeye katkısını/yönlendirmesini net olarak gördüğümü belirtmek isterim.

Bu yüzden zaman ve nefes içinde hikayede belirgin bir temellendirme aradım. Belki biraz üstü kapalıydı, ben fark edemedim.

Ne olursa olsun zarif bir hikayeydi.

Eline ve düş gücüne sağlık.
Sevgiler
Dipsiz