Karanlıktan Yazıyorum, Sevgilerle

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Karanlıktan Yazıyorum, Sevgilerle – Aylık Öykü Seçkisi

image

Yıldızlar, gezegenler ve derin boşluk. Zamanının, kütlenin, hızın, enerjinin ve sıcaklığın olmadığı bir Evren’den; zamanın, kütlenin, hızın, enerjinin ve sıcaklığın olduğu bir Evren’de var oluşun tüm aşamalarını defalarca tamamlayıp, yaklaşık olarak 13,7 milyar yıl sonrasından bugün, denizin yüksek tepelerle birleştiği, fırtınaların titizlikle yükselttiği dalgaların bütün ihtişamıyla şekillendirdiği sarp kayalıkların üzerinde sonsuzluğu düşlemekteyim. İki yüz metre… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Evet: “bir çift asırlar önce burada gün batımını seyretmişti.”

Öykü güzeldi., teşekkürler.

1 Beğeni

Çok teşekkür ediyorum. Rıhtımda sizlerle öyküler paylaşmak gerçekten çok güzel.

1 Beğeni

Merhaba.
Tam bilimsel verilerin ışığı gözümü almaya başlamışken, ışığı söndürüp yazınızı öyküye bükmeniz güzel olmuş. Yazarın tüm bunları karanlıktan yazıyor oluşu da etkiyici bir mecazdı. Kendi öyküm de dahil bu ayki seçki konusu, bir çok yazarın içini karartmış. Bu da isminden ve çekim gücünden olsa gerek. Adını anmaya gelmiyor kerata :slight_smile: Emeğinize sağlık… Sevgi ile…

1 Beğeni

Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Öykünüzü en yakın zamanda okuyacağım. Haklısınız, temamız bu ay içselliği ortaya koydu. İçimdeki bolca neden-sonuç ilişkisi bu sayede romantik bir hal almış oldu. Öykü karakterimiz aklının, kalbinin, gerçeğin, uçurumun, aşkın içinde savruldu ve karanlıktan bize notlarını ulaştırdı. Tekrar teşekkür ediyorum.

2 Beğeni

Merhaba Cuneyt😌
Biraz torpil ve içine serpilmis biraz özlemle, ilk senin oykunu okuyarak başladım bu ay Secki’ye.
Öykün bence çok katmanlı ama birbirinden keskin çizgilerle ayrılan iki bölümden oluşuyor. En başta Neil deGrasse Tyson’u okuduğumu düşünüp, küt bir geçişle senin tanıdık öykü harmanına düştüm. Belki burada geçişi yumusatabilirsin.
Her zamanki gibi, zihin sarayını cömertce araladığin bir öyküydu. Sadece finalde biraz yarim kalmışlık hissi verdi bana.
Kalemin hep bizimle olsun. Hep yaz dostum!
Sevgiyle…

1 Beğeni

Merhaba Gaye,

Birkaç aylık aradan sonra geçen ay da dahil bir şeyler karalamaya başladım. Sen de kısa bir aradasın, bu araların yazına çok iyi geleceğine eminim.

Öykü’yü değerlendirdiğin için teşekkür ederim, kaldı ki bu işten çok iyi anlıyor olmandan kaynaklı olarak haklı noktalara değinmişsin. Geçişlerle alakalı dediğin ölçüde yumuşak bir geçiş olması hikayeye daha estetik bir okunuş sağlayabilirdi. Benim de öykünün içinde sonradan tespit ettiğim bir takım düzeltilmeye muhtaç noktalar dikkatimi çekti, bununla ilgili yöneticilere yazmış olsam da sonuç alamadım. En iyi yolun kendi blogumda öykünün düzenlenmiş halini yayınlamak olduğunu düşündüm ve öyle de yaptım.

Finaldeki yarım kalmışlık… Burada bunu açıklamaktan çekiniyorum, çünkü yazarın bolca eleştiri alabileceği bir durum oluşabilir. Belki bunu sana başka bir platformdan anlatabilirim. Makul bir neden olduğunu düşüneceğinden emin.

Pek Sevgili Dostum,
Seçki’ye desteğin daim olsun. Güzel öykülerinin devam etmesini diliyorum. Ve böylece bizler, olağanüstü düşler ülkendeki şölende yerlerimizi alabileceğiz.

1 Beğeni

Selamlar,

Böyle bir konudan aşk gibi özlem gibi duyguları çıkarmanız müthiş! :slight_smile:

Kaleminiz, yaratıcılığınız dert görmesin,

Sevgiler

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince kurgulamaya gayret ediyorum. Umarım yastık altı hikayelerimiz içimizde hislere dokunabiliyordur. Tek istediğim böyle olabilmesi bu öykülerin.

1 Beğeni