Kestanemtrak

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Kestanemtrak – Aylık Öykü Seçkisi

image

Bu öykü aşağıdaki eserler eşliğinde yaşanmıştır. Aphrodite’s Child – End of the World Kitaro – Aurora Wishbone Ash – Leaf and Stream Pink FLoyd – Marooned Benimle dünyanın sonuna gelmelisin. Bütün gün sessiz kumların üzerinde uzanabiliriz. Boris Bergman Her şey kestanemtrak bir şekilde bitti. Çok, çok sessiz… Ve görünen, denizin ufkunda büyüyen serin sis. Büyük… (DEVAMI…)

1 Beğeni

“Hani kestane vardır; Yanmadan yanmış gibi rengi…”
Öykünüzü şiirsel buldum. Birbirini izleyen cümlelerinizde yer yer kafiyeler serpiştirdiğinizi gördüm. Cümle ve kelime tekrarları da bu görüşümü destekler nitelikte. Böyle bir tarza sahip birinin şiir yazıyor olması şaşılacak bir durum değildir. Yazmıyorsa da denemesini tavsiye ederim. “Kestanemtrak” ; sözlükte kendisine yer bulamasa da en azından benim gönlümde yer bulabilmiş bir kelimedir bundan kelli. Böyle orjinal sözcükler üretmeyi oldum olası severim. Birlikte sevmeye “sevişmek” deniyorsa, birlikte ölmeye de “ölüşmek” derim ben. İçinde barındırdığı duyguları daha da pekiştiriyor fikrimce.
Özetle; içerdiği konudan ziyade yazım tarzınız etkileyiciydi. Genelde yoğun devrik ve uzun cümlelerle örülmüş bir kurgu sıkılmama sebep olur ama şiirsel yazım tarzınızla bu etkiyi dağıtmayı başarmışsınız.
Emeklerinize sağlık. Tekrar görüşmek dileğiyle… Sevgiler…

1 Beğeni

Evet şiirden gelme bir geçmişim var, hatta öyküden çok şiirim vardır.
Bu öyküye zaman ayırdığınız, içeriğine dikkat kesilerek özen gösterdiğiniz okumanız ve değerli fikirleriniz için teşekkürlerimle.

1 Beğeni

Her zaman şiirin bir büyüsü olduğuna inanırım. Sizdeki tesiri de görüldüğü üzere fark ediliyor. Aynı geçmişten geliyoruz. Benim de öykülerden çok şiirlerim var ve her saniye kafamı kaşımakta. Aklı taze tutuyor. Şiirlerinizi okumak isterim. Benim de kitaplaştırma hayalim hep cebimde durur. Sevgiler…

1 Beğeni