Kim Bilir

Merhaba. Öykünüz okurken -tabiri yerindeyse-kıymık gibi battı içime. İlk satırlardan itibaren babanın çaresizliği hissediliyor. Başlarda çocuk amansız bir hastalığa yakalanmış, babası onun başındaymış, diye düşündüm. Sonra annesi de aynı hastalıktan öldü diye düşündüm. Herhalde korona sendromuna yakalandığımızdan. Ancak finalde sürpriz bir durum var. Belki çocuk da babasına bir şeyler söyleyebilseydi daha da zenginleşebilirdi metin. Ama sonuçta yazarın tercihidir. Kaleminize sağlık. Öykülerde buluşmak üzere.

1 Beğeni

Ben de neden soru işareti olarak gözüküyor

@ebuka teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

@Sitaresan hikayeyi çok kısa sürede yazdım ve tekrar olarak sadece son kısma düzeltme yaptım. İlk kısma ne yazsam bozacakmışım gibi hissettim nedense. Teşekkür ederim yorumunuz için. Tam olarak benim yazarken hissettiğim batma hissini yaşamanıza sevindim.

@Judjag bu problemi çözemiyorum. Geçen aylarda da aynı problem var. Forum kısmından girince veya alıntı yapmaya kalkınca böyle garip görünmeye başlıyor. Kötü eleştiri yapmayın diye sanırım. :slight_smile:

Kızına masallar anlatan bir babadan onlarca yıldır yoksun bir kız çocuğu olarak okumaya başladım öykünüzü, Yalova’da depremi yaşamış ürkek bir genç kız olarak bitirdim. Yüreğime ağır bir taş koydunuz, aşkolsun…

Kaleminize, yüreğinize sağlık…

1 Beğeni

Açıkçası yorumunuzla siz de bir taş koydunuz yüreğime.

Bütün çocukların babalarından masallar dinleyebilmesinin mümkün olduğu bir dünya olsaydı keşke…

1 Beğeni

Merhaba @nkurucu,

Çok net bir öyküydü. Bu kadar kısalığına, bu kadar duyguyu sığdırabilme başarısına sahip. Doğal afetler çok acı, o amansız bekleyişte neler geçiyor akıllardan, öykünüzün adı gibi kim bilir…

Kaleminize, yüreğinize sağlık.

Acısız günler dilerim,
Sena

1 Beğeni

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Umarım tümümüz için acısız günler olur.

1 Beğeni

Selam @nkurucu

Dördüncü cümlede “Brace for impact” oldum. O yüzden sonunda hayatta kalabildim. Ellerinize sağlık. Çok gerçek, samimi ve acı bir öyküyle duygulara dokunmuşsunuz.

Görüşmek dileğiyle…

Merhabalar.
Beğenmenize sevindim. Diğer öykülerde görüşmek üzere.

1 Beğeni

Merhaba @nkurucu

Kısa ama etkileyici bir öyküydü. Babanın çaresizliğinin hissi bana geçti; kızının acı çekişinin de.

Öykünün atmosferini seçerken, enkazın altında kalma riskini de almışsınız. Yazarlar ilginç yerlerde dolanır.

Kaleminize sağlık.
Yeni öykülerde görüşmek dileğiyle.
Sevgiler…

1 Beğeni

Gerçekten yazarken çok yerde nefessiz kaldım. Normal şartlarda kulaklık - lotr müzikleri eşliğinde yazıya odaklanırken bu hikaye o kadar hızlı aktı ki inanamadım. Ama dediğim gibi bu hikaye fazla hissettirdi bana yazarken. Teşekkürler güzel yorumunuz için.

1 Beğeni

Anlatmak istediğiniz her şeyi hakkıyla sırtlanmış metin. Alt metindeki hisleri, duyguları tamamıyla örtmüş, hiçbir yer açıkta kalmamış. O nedenle olabildiğine sıcak.

Teşekkürlerimle.

1 Beğeni

Teşekkür ederim okuyup yorumladığınız için. İyi bayramlar.

Merhaba Nuri Bey,

Öykünüz gerçekten çok dramatikti. Fazlasıyla üzdü beni. Kızın öleceğini diyaloglardan haliyle anlamıştım fakat böyle bir son beklemiyordum doğrusu. Realist açıdan yaklaşmanız güzel olmuş bu duruma.

Sadece deprem ile ilgili en azından birkaç cümle daha görmek isterdim. Pat diye bilgi verilip, bitirilmiş gibi hissettiriyor. Bunun dışında bir eksik göremedim ben. Bu da tamamen benim açımdan bir eksi, belki de siz doğrusunu yapmışsınızdır.

Kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Yorumunuz için teşekkür ederim. Sizi rahatsız ediyorsa eksiktir. O konuda her zaman okuyucu haklıdır. :slight_smile:
İleride önerilerinize dikkat edeceğim.

1 Beğeni

Merhabalar @nkurucu;

Öncelikle kaleminize sağlık. Bu kadar az kelimeyle bu kadar fazla duyguyu aktarabilmeyi başarmışsınız. Öyküyü her anlamda çok sevdim ancak favori parçam karakterin masalların içindeki kalıpları değiştirerek çocuğuna aktardığı kısımdı. Genel anlamda pozitif görünen şeylerin, duruma göre negatif etki de edebildiğini görmüş olduk. :slightly_smiling_face:

Oldukça kararında bir öyküydü bana göre. Bu nedenle eleştirebileceğim pek bir yer olduğunu söyleyemem.

Görüşmek üzere :slight_smile::pray:t2:

1 Beğeni

Okuyup yorumladığınız için çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Önümüzdeki aylarda görüşmek üzere.

1 Beğeni

Merhaba

Öykünüzü kullandığınız dil, tekniğiniz, kurgunuz açısından başarılı ancak seçtiğiniz konu açısından zayıf bulduğumu belirtmek istedim. Neden bu kadar dümdüz anlattığınızı merak ediyorum. Çünkü bu konu çerçevesinde anlatılmış o kadar çok metin var ki, ya da yapılmış sinema mesela aklıma “Life is Beautiful” filmi geldi. Hatırlarsanız orada da bir baba ve bir çocuk, oyunlara bir çeşit masallara gizleniyorlardı.

Ama bu metne bir hareket katabilirdiniz, ne bileyim, son sahneyi bize başka bir evrenden, gezegenden, hayattan vs izletebilirdiniz ya da farklı bir bakış açısı verebilirdiniz.

Diğer öykülerinizi daha başarılı bulduğumu belirtmek istedim.

Elinize sağlık

1 Beğeni

Merhaba,
Öykünüzde duygu çok güzel verilmiş. Anlatılmak istenen de gayet güzel anlatılmış. Benim naçizane küçük bir fikrim var. Normalde uygun mudur bunu söylemek, yazara bir müdahele midir bilmiyorum. Şimdiden özür dileyeyim. Affedin. İkinci bölüm olmasa da başlık “Enkaz” olsaydı, diye hiç düşündünüz mü? Okur; anneye, kıza ve babaya olanları yorumlayabilir miydi? (Bir fikrim bu tabii.)
Kaleminize, emeğinize sağlık…
Selamlar, sevgiler…
Turgay

1 Beğeni

@Muge_Kocak eleştiriniz için teşekkür ederim. “Life is Beautiful” filminde (tam hatırlamamak ile birlikte) babanın biraz daha hareket alanı vardı. Benim hikayemde o açıklık yok bana göre. Babanın durumu konuşmaktan başka bir duruma olanak sağlamadı yazarken. Tabi ki başka bir yazarın elinde daha iyi/kötü bir metin çıkardı ama ben çok müdahale etmek istemedim çıkan şey beni tatmin edince. :slight_smile:
Daha iyilerinde görüşmek dileğimle diyeyim o zaman. :slight_smile:

@trgyyldrm güzel bir bakış açısı sizinki de. Ama bir taraftan da okuyucuyu sonda vurma/şaşırtma denen durumu engelliyor gibi. Zaten son kısmı çok zor içime sindirdim; üstüme gelmeyin lütfen. :slight_smile:
Eleştiriniz için teşekkür ederim.

1 Beğeni