Kırmızı, Yeşil ve Mavi

Selam @MuratBarisSari

Öyküne başlasam mı başlamasam mı diye bir tereddüt yaşadım, özellikle de “5000 kelime çok uzun, daha öncesi de var vs vs” gibi ön bilgilendirmeler ve öykünün başında beni korkutan o yazar notu: beni anlamak için önce şunları okuyun :slight_smile:

Sonra sana rağmen, öyküne diğer öykülerini tekrar okumadan başlamaya karar verdim ve iyi ki de öyle yapmışım. Önceki öykülerinden alışık olduğum karakterinin bambaşka bir yolculuğu gibiydi. Aslında yolculuk diyemeyeceğim, yani okuduğumdan beri düşündüğüm şey şu oldu:

Aslında bu öykü, zaman/mekan olarak o kadar kısıtlı yerde geçiyor ki.

Birinci mekan döşek/ev, ikincisi de han. Bu iki mekan arasında ve geri dönüşün yolculuğu. Bu kısıtlı mekan arasında ne olay olabilir diye soranlara, olay yok diyebilirim. Ama sen büyük bir başarıyla karakterleri, duygu durumlarını, düşünceleri metne yedirmişsin ve belki olayı yaratmışsın. Yani aksiyon olarak sadece en son bölüm var ki o da çok sade kalmış. Tebrik ediyorum.

Hem anladığım için gerçekten keyif aldım hem de galiba biraz daha düzenli geldi bana yazdıkların. Bazı noktalar hala karmaşa yaratmış ama onları da özellikle öyle bıraktığını düşünüyorum, bir sonraki bölüme hazırlık, yarattığın evrenin katmanları gibi. Pazaryeri sanatı ve teorisini daha çok duymak isterdim :slight_smile:

Ayrıca iki yer kafama takıldı, daha detaylandırma okumak istedim

Canwr, o gece; duvarları kerpiç, döşeği dikenli, kümesten bozma odasına girdiğinde hâlâ duyduklarını hazmetmeye çalışıyordu.

Bu trajediye ait detayı çok vermemişsin sanırım. Belki bilerek yaptın. Ama eğer Canwr’ı o gece uyksuzu bırakacak kadar önemli bir konuysa, işte o silahın patlama sesini biraz daha duyabilirdim.

İkincisi aslında eleştiri değil ama komik adlandıramadığım absürt bir detay. Ben çok sevdim ama Murat’lık bir ayrıntı değil gibi geldi. Elf ve topuklu çizme olayı. Yani o kadar absürt komedi bir sahne ki. Nedenini merak etmedim değil :))

Bu arada öykünün genelindeki diyaloglarda da var bu absürtlük :))

Çok kısa sürede bitirdiğini biliyorum öyküyü bu nedenle ikinci üçüncü küçük dokunuşlarla düzeltilecek yerlerin sen de farkındasındır zaten.

Ben çok beğendim Murat

Eline sağlık :slight_smile:

2 Beğeni