Kırmızı, Yeşil ve Mavi

@MuratBarisSari selam,

Abi kalemine sağlık. Çok sağlam bir öykü olmuş yine, Canwr’ün maceralar devam ediyor, farklı karakterler, farklı kültürler dahil oluyor; ben çok beğeniyorum, merakla okuyorum, yüzüm gülüyor, heyecanlanıyorum. :sweat_smile: Çok dolu dolu bir öyküydü yine. Diyaloglar (benim şu yabancı gelme olayını hesaba katmazsak) süperdi. Ayrıca yeni karakterler çok hoştu; erken büyümüş kabadayı bir oğlan, yalancı, belki düzenbaz bir elf kızı. Canwr’de yaş olarak ufaktı çok yaşlı değildi sanırım genç hâlâ. Hoş bir trio oldular sonunda. :+1:

Yalnız şunu bir söylemem gerekir, özellikle ben tek bir şeye bayıldım bu öyküde. Âlim orkun simyadan bahsettikten sonra orkların da bu işlerle ilgilenebileceğini ama orkun özünün yine ork olduğunu söyleyişi. Genler, içgüdüler; yani bilmesek de beynimiz istiyor bir şeyler, onu yapmaya mecburuz, özünde limbik sistemi memnun etmeye çalışan bir korteksiz. Yani hepimizin özü neyse aslında onu yaşıyoruz, yaptığımız ettiğimiz form değiştiriyor sadece. Sanıyorum buna benzer bir şey zaten konuşmuştuk seninle. Bu çok anlamlı geldi bana. Hem fantastik bir dünya için hem de yaşadığımız gerçek (?) dünya için. O cümlede aydınlandım desem yeridir. İyi bir edebiyat eserinin zaten amacı biraz da bu değil midir?

Tek bir öneri/istek/eleştirim var. Yanlış anladıysam sen beni düzeltirsin ama sanıyorum son öykünün sonundan başlıyor bu öykü. Yani Spaknios’tan sonrası burası. Şipşak olmasın bence aradan bir üç beş ay geçsin, Canwr de bi’ soluklansın. :sweat_smile: Neden dersen okur olarak öyle bir düşüyorum ki dünyanın içine, inanıyorum yani ama ardı ardına episodlar olunca kurgu olduğunu hatırlıyorum. Anlatabildim değil mi?

Uzun bir yorum oldu ama beğeniyorum bu seriyi ben. :+1: Canwr’ün diğer maceralarında görüşmek üzere. :wave:

2 Beğeni